L. G. 2020.07.22 13:06 Frissítve: 2020.07.22 14:19

Vízi: Vári Attilát újra megválasztották a szövetség elnökének

Megtartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Vízilabda-szövetség, amely további bizalmat szavazott a sportág eddigi vezetésének. 

Megtartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Vízlabda-szövetség, amely további bizalmat szavazott a sportág eddigi vezetésének, így Vári Attilának is (Fotó: Balogh László)

 

Rendhagyó módon úgy tartott tisztújító közgyűlést a Magyar Vízilabda-szövetség, hogy nem egy olimpiai szereplést elemezgetünk közben, de manapság viszonylag kevés dolog történik úgy, ahogyan megszokhattuk. Ahogyan a bevezetésben elhangzott, nem is lett volna muszáj most megtartani a tisztújítást, hiszen a mandátum a jövőre elhalasztott olimpiai ciklus végéig szól, azonban az elnökség nem szeretett volna olyan helyzetbe kerülni, amit ne tudna megoldani – például hogy egy esetleges második hullám miatt ne lehessen megtartani az ülést. Így aztán elébe mentek a dolgoknak.

 
A sikerességet hosszú távon is garantálni szeretnénk – Vári Attila

Az ilyenkor szokásos beszámolók és tervek elfogadása után maga a tisztújítás nem hozott különösebb izgalmakat, hiszen minden pozícióra egyetlen jelölt volt, így nem jelentett meglepetést, hogy a szövetséget 2018. október elseje – Kemény Dénes lemondása – óta irányító Vári Attila maradt a szövetség első embere. A mintegy másfél éves első, nem teljes ciklusba egy olimpia sem fért bele a kétszeres olimpiai bajnok sportvezetőnek, de a másodikba – ha minden jól megy – kettő is beleférhet.

Az elnökséget is lényegében újraválasztották, újdonságként Lukács Gergely és Dala Tamás került be a tagok közé, a társelnök Beck György, az alelnök Molnár Tamás és Madaras Norbert, a társadalmi alelnök pedig Hegedűs Éva maradt. Zárszóként Vári Attila megköszönte a bizalmat, és sok sikert kívánt a csapatoknak a meccsekben gazdag nyári időszakra – ezt speciel mi is alig várjuk.

Egyhangú volt

Vári Attilát – csakúgy mint, mint 2018 októberében – egyhangúlag választották meg a szövetség elnökének. A sportvezető sorra fogadta a gratulációkat, és már rögtön a következő feladatokról beszélt: elsőként a nyári Magyar Kupát említette, majd természetesen a tokiói olimpiát.

„Óriási megtiszteltetés, hogy további négy évre bizalmat kaptam, és egyben hatalmas felelősség is – mondta a Nemzeti Sportnak Vári Attila. – A magyar vízilabdázás jóval többet jelent, mint egy-egy mérkőzést, hiszen több mint tízezer igazolt sportolót képzünk, nemzetközi versenyeken veszünk részt, mindehhez komoly szakmai háttér kell. A szervezési feladataink is jelentősek, amellett rengeteg beruházást is koordinálunk a társasági adóhoz kapcsolódó hatósági jogkörünk miatt. Egységes szövetség vagyunk, csak ennek fenntartásával tudunk további sikereket elérni.”

 

2021.04.05 22:42:01

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Pék Gyula nem volt akárki. Legyen elég annyi, hogy a KSI mestereként nyolc későbbi olimpiai bajnokot pallérozott, Benedek Tibor, Kásás Tamás, Märcz Tamás, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Székely Bulcsú, Varga Zsolt és Vári Attila is tanítójának vallja.

2021.03.11 15:32:42

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Alberto Munarriz a fájdalmas ötöspárbaj ellenére a budapesti Eb-ezüstöt tartja egyik legnagyobb sikerének.

2021.02.28 22:09:01

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Aki a pécsi pólósokkal nyer ifikupát, tud valamit.

2021.01.23 22:00:33

Vízilabda LAKNER GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A legnagyobb feladatokra is megérett.

2021.01.23 19:07:05

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

A magyar válogatott végig vezetve győzte le a házigazdát, ezzel megváltva a tokiói repülőjegyet.