L. G. 2020.07.22 13:06 Frissítve: 2020.07.22 14:19

Vízi: Vári Attilát újra megválasztották a szövetség elnökének

Megtartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Vízilabda-szövetség, amely további bizalmat szavazott a sportág eddigi vezetésének. 

Megtartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Vízlabda-szövetség, amely további bizalmat szavazott a sportág eddigi vezetésének, így Vári Attilának is (Fotó: Balogh László)

 

Rendhagyó módon úgy tartott tisztújító közgyűlést a Magyar Vízilabda-szövetség, hogy nem egy olimpiai szereplést elemezgetünk közben, de manapság viszonylag kevés dolog történik úgy, ahogyan megszokhattuk. Ahogyan a bevezetésben elhangzott, nem is lett volna muszáj most megtartani a tisztújítást, hiszen a mandátum a jövőre elhalasztott olimpiai ciklus végéig szól, azonban az elnökség nem szeretett volna olyan helyzetbe kerülni, amit ne tudna megoldani – például hogy egy esetleges második hullám miatt ne lehessen megtartani az ülést. Így aztán elébe mentek a dolgoknak.

 
A sikerességet hosszú távon is garantálni szeretnénk – Vári Attila

Az ilyenkor szokásos beszámolók és tervek elfogadása után maga a tisztújítás nem hozott különösebb izgalmakat, hiszen minden pozícióra egyetlen jelölt volt, így nem jelentett meglepetést, hogy a szövetséget 2018. október elseje – Kemény Dénes lemondása – óta irányító Vári Attila maradt a szövetség első embere. A mintegy másfél éves első, nem teljes ciklusba egy olimpia sem fért bele a kétszeres olimpiai bajnok sportvezetőnek, de a másodikba – ha minden jól megy – kettő is beleférhet.

Az elnökséget is lényegében újraválasztották, újdonságként Lukács Gergely és Dala Tamás került be a tagok közé, a társelnök Beck György, az alelnök Molnár Tamás és Madaras Norbert, a társadalmi alelnök pedig Hegedűs Éva maradt. Zárszóként Vári Attila megköszönte a bizalmat, és sok sikert kívánt a csapatoknak a meccsekben gazdag nyári időszakra – ezt speciel mi is alig várjuk.

Egyhangú volt

Vári Attilát – csakúgy mint, mint 2018 októberében – egyhangúlag választották meg a szövetség elnökének. A sportvezető sorra fogadta a gratulációkat, és már rögtön a következő feladatokról beszélt: elsőként a nyári Magyar Kupát említette, majd természetesen a tokiói olimpiát.

„Óriási megtiszteltetés, hogy további négy évre bizalmat kaptam, és egyben hatalmas felelősség is – mondta a Nemzeti Sportnak Vári Attila. – A magyar vízilabdázás jóval többet jelent, mint egy-egy mérkőzést, hiszen több mint tízezer igazolt sportolót képzünk, nemzetközi versenyeken veszünk részt, mindehhez komoly szakmai háttér kell. A szervezési feladataink is jelentősek, amellett rengeteg beruházást is koordinálunk a társasági adóhoz kapcsolódó hatósági jogkörünk miatt. Egységes szövetség vagyunk, csak ennek fenntartásával tudunk további sikereket elérni.”

 

2021.06.24 09:26:51

Vízilabda SZABÓ GÁBOR

Csepregi Gábor csapat-, majd szövetségi kapitányaként három olimpián járt a válogatottal.

2021.06.17 22:01:36

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Hogy épp most jelenik meg ez az írás, az egyáltalán nem véletlen. Ma egy éve annak, hogy Benedek Tibor, ez a nagyszerű vízilabdázó, edző és apa búcsút intett nekünk – örökre.

2021.06.09 21:26:14

Vízilabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nem magyarázat, hanem tény: a járvány szilánkokra zúzta az FTC türelmes munkával felépített pólós sikercsapatát.

2021.06.09 17:24:28

Vízilabda MTI, Cs. M.

A magyar női vízilabda-válogatott játékosa már készen áll az ujjsérülését követően.

2021.06.05 18:33:03

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Varga Dénesék 16 percen keresztül nem tudtak gólt szerezni, így a nagyszünet után már nem volt esélyük.