L. G. 2020.07.22 13:06 Frissítve: 2020.07.22 14:19

Vízi: Vári Attilát újra megválasztották a szövetség elnökének

Megtartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Vízilabda-szövetség, amely további bizalmat szavazott a sportág eddigi vezetésének. 

Megtartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Vízlabda-szövetség, amely további bizalmat szavazott a sportág eddigi vezetésének, így Vári Attilának is (Fotó: Balogh László)

 

Rendhagyó módon úgy tartott tisztújító közgyűlést a Magyar Vízilabda-szövetség, hogy nem egy olimpiai szereplést elemezgetünk közben, de manapság viszonylag kevés dolog történik úgy, ahogyan megszokhattuk. Ahogyan a bevezetésben elhangzott, nem is lett volna muszáj most megtartani a tisztújítást, hiszen a mandátum a jövőre elhalasztott olimpiai ciklus végéig szól, azonban az elnökség nem szeretett volna olyan helyzetbe kerülni, amit ne tudna megoldani – például hogy egy esetleges második hullám miatt ne lehessen megtartani az ülést. Így aztán elébe mentek a dolgoknak.

 
A sikerességet hosszú távon is garantálni szeretnénk – Vári Attila

Az ilyenkor szokásos beszámolók és tervek elfogadása után maga a tisztújítás nem hozott különösebb izgalmakat, hiszen minden pozícióra egyetlen jelölt volt, így nem jelentett meglepetést, hogy a szövetséget 2018. október elseje – Kemény Dénes lemondása – óta irányító Vári Attila maradt a szövetség első embere. A mintegy másfél éves első, nem teljes ciklusba egy olimpia sem fért bele a kétszeres olimpiai bajnok sportvezetőnek, de a másodikba – ha minden jól megy – kettő is beleférhet.

Az elnökséget is lényegében újraválasztották, újdonságként Lukács Gergely és Dala Tamás került be a tagok közé, a társelnök Beck György, az alelnök Molnár Tamás és Madaras Norbert, a társadalmi alelnök pedig Hegedűs Éva maradt. Zárszóként Vári Attila megköszönte a bizalmat, és sok sikert kívánt a csapatoknak a meccsekben gazdag nyári időszakra – ezt speciel mi is alig várjuk.

Egyhangú volt

Vári Attilát – csakúgy mint, mint 2018 októberében – egyhangúlag választották meg a szövetség elnökének. A sportvezető sorra fogadta a gratulációkat, és már rögtön a következő feladatokról beszélt: elsőként a nyári Magyar Kupát említette, majd természetesen a tokiói olimpiát.

„Óriási megtiszteltetés, hogy további négy évre bizalmat kaptam, és egyben hatalmas felelősség is – mondta a Nemzeti Sportnak Vári Attila. – A magyar vízilabdázás jóval többet jelent, mint egy-egy mérkőzést, hiszen több mint tízezer igazolt sportolót képzünk, nemzetközi versenyeken veszünk részt, mindehhez komoly szakmai háttér kell. A szervezési feladataink is jelentősek, amellett rengeteg beruházást is koordinálunk a társasági adóhoz kapcsolódó hatósági jogkörünk miatt. Egységes szövetség vagyunk, csak ennek fenntartásával tudunk további sikereket elérni.”

 

2022.02.24 12:48:41

Vízilabda MALONYAI PÉTER

a Gyarmati sors a huszadik századról szól, szűkebben a nekünk rendelt változatáról.

2022.02.21 22:35:38

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A ma 70 éves Magas István közgazdászprofesszor anno nem is várta, hogy átfogó ismeretekkel bírjak a tudományágából, de ezzel nem csupán én vagyok így, hanem tisztelőinek zöme is az uszodából. Merthogy ott Magas „Öcsi” volt és marad, nem mellesleg olimpiai ezüstérmes (1972), kétszer világbajnoki második (1975, 1978) és Európa-bajnok (1977) pólós.

2021.10.16 21:34:06

Vízilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A fentiekből adódóan messze nem olyan éles tehát a határvonal feddhetetlenség és becstelenség között, mint azt első hevületünkben hinnénk. Mondhatjuk, a csalás a beismeréseken túl kezdődik.