Kézilabda: vége az U20-as fiúk alapszakaszának, jön a négyes döntő

Vágólapra másolva!
2023.05.28. 20:48
Címkék
Befejeződött az U20-as élvonalbeli fiú kézilabda-bajnokság alapszakasza: a PLER-Budapest, az OTP-Bank Pick Szeged, a NEKA és a Budai Farkasok csapata készülhet a gyáli négyes döntőre.

A legidősebb hazai korosztályos fiú kézilabda-bajnokság, vagyis az U20-as alapszakasza is véget ért a hétvégén, az U18-ashoz képest viszont kevesebb izgalmat tartogatott a befutó, hiszen már az utolsó forduló előtt biztossá vált, mely csapatok vehetnek részt a június eleji négyes döntőben. Ennek ellenére izgalmas párharcokat, rangadókat tartogatott a 26. kör, így nem sokkal a Final Four előtt akár utolsó erőfelmérőként is tekinthettek a legjobbak a mérkőzésükre.

A Keleti csoportban a PLER-Budapest és az OTP-Bank Pick Szeged azonos pontszámmal állt a tabella első két helyén, így alapszakaszdöntőnek számított az ütközetük, amit végül idegenben a fővárosiak nyertek 38–36-ra, izgalmas hajrát követően – másfél perccel a vége előtt még döntetlen állt az eredményjelzőn. A PLER egy évvel ezelőtt is szerepelhetett a korosztály négyes döntőjében, akkor drámai körülmények között kapott ki az Agrofeed ETO UNI Győr gárdájától. A Császár Ferenc vezetőedző által irányított fiataloknak minden esélyük megvan, hogy aranyra cseréljék a tavalyi ezüstöt, a négyes döntőben pedig minden bizonnyal a legnagyobb fegyvereik közé tartozik majd

a támadójátékuk, ami az alapszakaszban is jól működött; ezt a 26 meccsen megszerzett 1013 (!) góljuk is alátámaszt. 

Azonban nem csak keleten jegyezhettünk fel extrán jó statisztikát:

a csoportgyőztes NEKA hibátlan mérleggel fejezte be az alapszakaszt, mind a 26 bajnokiját megnyerte, amire nem sűrűn van példa az U20-as élvonalban.

Utolsó mérkőzésükön a biztos második, így szintén Final Fouros Budai Farkasokat győzték le hazai környezetben 35–25-re.

Előbbiben egyik játékos sem érte el az alapszakasz során a százgólos határt (Deák Ádám talált be a legtöbbször, 88 alkalommal), míg a Farkasoknál Puskás Milán lett a legeredményesebb (125). Őt is túlszárnyalta a PLER-es Dévényi Róbert (155), aki a tavalyi döntőben is pályára lépett, míg a szegedieknél ketten osztoztak a házi gólkiráyli címen: Német Márk és Járó Kristóf egyaránt 104-szer ünnepelhetette a gólját. Egy biztos, hogy izgalmas összecsapásokra van kilátás június első hétvégéjén, Gyálon.

U20-as négyes döntő (Gyál, június 2-3.):

PLER-Budapest–Budai Farkasok

NEKA–OTP-Bank Pick Szeged

(Kiemelt képünkön: bár a NEKA (fehérben) az utolsó fordulóban legyőzte a Budai Farkasok (sárgában) csapatát, mindketten készülhetnek a júniusi négyes döntőre Fotó: Tompos Gábor/NEKA)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik