UP-info utanpotlassport.hu 2020.09.28 14:09 Frissítve: 2020.09.28 14:11

Evezés: a bronzérem is összejött a belgrádi ifjúsági Eb-n

Remekül sikerült a belgrádi Ifjúsági Európa-bajnokság zárónapja. Dobogóra állhatott a Koncsik Dominik, Gosztola Balázs, Varga Koppány, Boros Bálint, (kormányos: Fülöp Adrienn) összetételű kormányos négyes. Emellett két ötödik helyezést is elértek a mieink: egypárevezősben Siska Bettina, valamint kétpárban Szabó Gábor és Ujhelyi Mihály révén. A női kettesünk a nyolcadik, férfi kormányos nélküli négyesünk pedig a tizenegyedik helyen zárta az Eb-t.

Kormányos négyesünk bronzéremmel térhet haza a belgrádi ifjúsági Eb-ről Fotó: Czucz Bálint/ Magyar Evezős Szövetség

Kormányos négyesünk bronzéremmel térhet haza a belgrádi ifjúsági Eb-ről  •  Fotó: Czucz Bálint/ Magyar Evezős Szövetség

Az U23-as korosztály után az ifjúságiak Európa-bajnokságát is megtartották, aminek mi magyarok is örülhetünk, hiszen a Koncsik Dominik, Gosztola Balázs, Varga Koppány, Boros Bálint (kormányos: Fülöp Adrienn) alkotta egység nagyon magabiztosan versenyezve, az élen evező ukrán és francia egységekre tapadva, végig harmadik pozícióban haladt a kormányos négyesek döntőjében. A táv utolsó pár száz méterén az orosz egység nagy hajrába kezdett, és végül célfotó döntött a bronzérem sorsáról... A mieink azonban meg tudták tartani pozíciójukat a finisben, ezzel harmadikok lettek a belgrádi korosztályos kontinensviadalon.

Férfi kétpárevezős egységünk a sikeres középfutamot követően délután a döntőben állhatott rajthoz. Szabó Gábor és Ujhelyi Mihály rendkívül stabilan versenyzett, így végül a duó az ötödik helyet csípte meg. Siska Bettina ugyancsak Európa-bajnoki ötödik helyet szerzett. A tavalyi ifjúsági vb-n negyedik helyen záró, győri sportoló a női egypárak igencsak komoly mezőnyében, közvetlenül török versenytársa előtt ért célba. Fehérvári Eszter és Stinner Kamilla másodikok lettek a női kettesek B döntőjében, ezzel a 8. helyen fejezték be az Eb-t. Kovács Sándor, Kósa András, Árvai Péter és Belán Bendegúz pedig a kormányos nélküli négyesek B döntőjében állt rajthoz, amelyen nagy küzdelem alakult ki a 2-5. helyezésekért a hajrában. A mieink épphogy alulmaradtak, és ötödikként haladtak át a célvonalon egy másodperccel a második helyezett mögött, így összesítésben a 11. helyen végeztek Belgrádban.

IFJÚSÁGI EB, BELGRÁD
A magyar csapat eredményei
Férfiak
Kormányos négyes:
1. Ukrajna 6:40,21
2. Franciaország 6:40,68
3. MAGYARORSZÁG (Boros Bálint, Varga Koppány, Gosztola Balázs, Koncsik Dominik, kormányos: Fülöp Adrienn – edző: Ifj. Pergel László) 6:44,44
4. Oroszország 6:44,47
Kétpárevezős:
...5. Ujhelyi Mihály, Szabó Gábor (edző: Dani Zsolt)
Négyes:
...11. Belán Bendegúz, Árvai Péter, Kósa András, Kovács András (edző: Dani Zsolt)
Nők
Egypárevezős:
...5. Siska Bettina (edző: Halmainé Mészáros Éva)
Kettes:
...8. Stinner Kamilla, Fehérvári Eszter (edző: Alföldi Zoltán)
Utánpótlás szövetségi kapitány: Lőrincz Attila.

A részletes eredmények ITT elérhetők.

További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.