Jégkorong: megvédték U16-os bajnoki címüket a fehérváriak

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.26. 21:26
Címkék
Három mérkőzés is elég volt az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia U16-os csapatának a címvédéshez. A hazai jégen játszó fehérváriak a döntő harmadik felvonásán 3-1-re nyertek a MAC Budapest ellen, azzal lezárták a párharcot.

L. G. Ünneplésre készültek Székesfehérváron, az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban vasárnap este, hiszen az U16-os jégkorong-bajnokságban már csak egyetlen siker választotta el a vendéglátó Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia együttesét a címvédéstől. A fehérváriak a döntő első mérkőzésen 2-1-re, a második találkozón 4-1-re győztek a MAC Budapest ellen, így hazai jégen szerették volna lezárni az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot.L. G. Ünneplésre készültek Székesfehérváron, az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban vasárnap este, hiszen az U16-os jégkorong-bajnokságban már csak egyetlen siker választotta el a vendéglátó Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia együttesét a címvédéstől. A fehérváriak a döntő első mérkőzésen 2-1-re, a második találkozón 4-1-re győztek a MAC Budapest ellen, így hazai jégen szerették volna lezárni az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot.

Ocskay U16
Ocskay U16

A székesfehérvári bajnokcsapat  •  Forrás: Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia Facebook

Az első harmad nem hozott gólt, pedig a játékvezetők rendesen szórták a kiállításokat. Hazai oldalon két, míg a vendégcsapatból három kétperces büntetést jegyezhettünk fel, de az emberelőnyt egyik oldalon sem sikerült kihasználni.

A második szakaszban aztán mindössze 2 perc 19 másodperc alatt sikerült a hazaiaknak az, ami előtte húsz percig nem. A csapatkapitány-helyettes Szűcs Ádám szerezte meg a vezetést a fehérváriaknak, de a gólcsap továbbra sem nyílt meg, negyvenpercnyi játék után 1-0 volt az állás.

Az utolsó harmadban aztán felpörögtek az események. A 48. percben Németh Kristóf megduplázta a hazai előnyt, de mielőtt nyeregben érezhették volna magukat a fehérváriak, Bogesic Vedran két percen belül azonnal bevette a második harminc percre csereként beálló Horváth Dominik kapuját.

A szépítés után a MAC mindent megpróbált, Tokaji Viktor az utolsó két percre még a kapusát is lehozta, de így sem sikerült egyenlíteni. Egy másodperccel a vége előtt aztán Szabó Zalán lövése utat talált az üres kapuba, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia így 3-1-re győzött, összesítésben pedig 3-0-val, vagyis söpréssel védte meg bajnoki címét.

U16-OS BAJNOKSÁG, DÖNTŐ
Március 22., szerda, első mérkőzés:Ifj. Ocskay Gábor JA–MAC Budapest 2-1
Március 24., péntek, második mérkőzés: MAC Budapest– Ifj. Ocskay Gábor JA 1-4
Március 26., vasárnap, harmadik mérkőzés: Ifj. Ocskay Gábor JA–MAC Budapest 3-1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik