Úszó Eb: Ez igazi örömúszás volt Viktóriától – Sós Csaba

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2022.08.15. 21:36
null
Mihályvári-Farkas Viktória (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)
Mint beszámoltunk róla, Mihályvári-Farkas Viktória ezüstérmes lett 1500 méter gyorson a római úszó Európa-bajnokságon. Mellette Milák Kristóf, Márton Richárd és Hosszú Katinka is remekül úszott – a magyar főszereplőkről értékelt Sós Csaba szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak.


– Mit tanácsolna Hosszú Katinkának: vállalja mindhárom számot kedden?
– Azért nehéz erre válaszolnom, mert Katinka túl van a csúcson, nem mondom, előfordul, hogy van ilyen korú versenyző a medencében, de főleg azért nehéz, mert a „versenyzői életkora” közel negyed évszázados, az nagyon sok, így kérdés, milyen tartalékokat tud mozgósítani. Az biztos, hogy ez a kétszáz vegyes sokkal jobban nézett ki, mint a négyszáz vegyes.

– Milák Kristóf kétszáz pillangója sem festett rosszul, a győzelme nem kérdés, ugye?
– Durva lenne, ha kérdéses lenne Milák győzelme, ezt mondjuk ki, továbbra is kiemelkedik a mezőnyből. Nagy teher lesz ez a győzelmi kényszer később rajta, sebaj, ezt is megszokja majd.

– És ott van mellette egy másik magyar fiú is.
– Márton Richárd Rómában Európa-bajnok lett a négyszer kétszázas gyorsváltóval, vagyis Milák edzőpartneréből az élvonalba lépett. Jó lenne, ha ott lenne Ricsi a dobogón, van is rá esélye, úgy gondolom, hogy a harmadik–hatodik hely valamelyikére odaérhet. Semmivel sem szerényebb képességű, mint a mezőny többi tagja, és láthatólag az önbizalma is megjött, ezt a hétfőn úszott két egyéni csúcsa is mutatja.

– Egyéni csúcsot úszott Mihályvári-Farkas Viktória is.
– Tényleg visszatért Viki, utolérte önmagát. A világbajnokság sokk volt számára, hogy ott mi történt, mindannyiunk számára rejtély. Lehet, hogy volt valamilyen fertőzése, még az is lehet, hogy koronavírusos volt, csak éppen akkor nem tesztelték, mert az edzésmunkája azt sugallta, hogy megússza a legjobbjait – az, hogy ez benne volt, Rómában ki is derült. Jó nézni Vikit a vízben, ez az ezerötszáz gyors is igazi örömúszás volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik