Sportrádió: Miénk az egyik legjobb utánpótlás Európában – Sós Csaba

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.08.18. 22:48
null
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
A magyar úszóválogatott öt arany-, hét ezüst- és három bronzéremmel jóval túlszárnyalta Sós Csaba szövetségi kapitány elvárásait a római vizes Európa-bajnokság medencés úszóversenyein. A Hazafutásban Balogh Balázzsal elemezték az elmúlt egy hét történéseit.

„A tizenöt érem miatt ki lehet jelenteni, hogy megtörtént a generációváltás – értékelt Sós Csaba. – Ha nincs Milák, és a váltókat sem számoljuk, akkor is van tíz érem, benne három arannyal. Kétszáz pillangón Márton Richárd nyert volna Milák helyett, és rajta kívül Kós Hubert és Mihályvári-Farkas Viktória is aranyérmes lett. Legyünk őszinték, csomó olyan név állhatott fel a dobogóra, akiről nem is hallottak. Ilyen például Molnár Dóra, Kovács Benedek. Európai szinten végbement nálunk a generációváltás, de ahhoz, hogy ezt világszinten is elmondhassuk, tenni kell még egy határozott lépést. A kérdés, hogy ezt meg tudjuk-e tenni, és ha igen, akkor hogyan.”

„A miénk az egyik legjobb utánpótlás Európában, és azért ezek az eredmények csak úgy nem jönnek. Nagyon erős a konkurencia, de azt gondolom, hogy nem járunk rossz úton.

A teljes interjú:


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik