Tokió 2020: A legjobb helyre került az aranyérem – Hüttner Csaba

Vágólapra másolva!
2021.08.03. 10:44
null
Hüttner Csaba szerint a legjobb helyre került a K–1 aranyérme (Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország, archív)
Amint arról már korábban beszámoltunk, egy aranyat, egy ezüstöt és egy bronzérmet szereztek a magyar kajakosok és kenusok a tokiói olimpia 11. napján. A megmérettetések után Hüttner Csaba, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya értékelt lapunknak.

 

– Állítólag azt mondta korábban, ha két magyar is odaér a dobogóra K–1 ezer méteren, tótágast áll. Nos?
– Valóban mondtam ilyet, de ígértem mást is Bálintnak, inkább azt igyekszem teljesíteni. A tavalyi dél-afrikai edzőtáborozás közben megtetszett neki egy gyémánt, én pedig megígértem, hogy megvesszük neki. Ő az a sportoló, aki leginkább megérdemelte ezt az aranyérmet: sokat tett érte, mindent alárendelt ennek a győzelemnek. Annyira boldog vagyok, hogy megcsinálta, hogy elérte a célját, hogy igazából szomorkodni sem tudok a másik miatt. A legjobb helyre került az aranyérem. Az pedig, hogy Varga Ádám bejött második helyre, a legnagyobb boldogság a számomra. Azért azt sem feltétlenül bántam volna, ha holtverseny alakul ki az első helyen...

– A másik miatt sem tud szomorkodni megjegyzés a női párosokra vonatkozik?
– Mindkét párosunk a szélcsendes, vagy a szembe szeles pályát szereti, ez az erős hátszél nem annyira fekszik nekik. Ez látható is volt. A rajtban nem nagyon vagyunk erősek, ezen a lötyögős, hullámos vízen pedig elég nehéz ledolgozni az ott összeszedett hátrányt. Megtettek mindent a lányaink, ez most erre volt elég.

– Csak nem szomorkodik az egy arany, egy ezüst, egy bronz miatt...
– Azt nem mondtam, hogy szomorúnak kell lennünk, viszont azt gondoltam, hogy a két női páros előrébb végez. Ez egy olimpia, ma ilyen körülmények között rendezték a versenyt, ehhez kellett mindenkinek alkalmazkodnia – ez nem magyarázkodás, ezek tények. A lányok sem elégedettek a harmadik és negyedik hellyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik