Tenisz: Korpatsch és Bondárék párosa nyert Budapesten

Vágólapra másolva!
2022.09.24. 19:22
null
Tamara Korpatsch (Fotó: Földi Imre)
A német Tamara Korpatsch nyerte meg az egyesek küzdelmét a Római Teniszakadémián zajló salakpályás női challengertornán. Párosban Bondár Anna és belga társa, Kimberley Zimmermann győzött.

 

Korpatsch – aki az elődöntőben Bondár Annát múlta felül – a viadal szombati döntőjében három szettben kerekedett a bolgár Viktoria Tomova fölé. Az első két játszma egyaránt a rövidítésben dőlt csak el, viszont a döntő szettben a német egyetlen gémet sem engedélyezett ellenfelének.

A párosok szombati döntőjében az első helyen kiemelt Bondár, Zimmermann kettős a Jesika Malecková, Renata Vorácová cseh duót győzte le döntő rövidítést követően. Az első szett Bondáréké volt, a folytatásban azonban könnyedén egyenlített az ellenfél. A magyar játékos és társa a döntő rövidítésben 3–3 után ragadta magához a kezdeményezést, és 6–5 után már csak ők szereztek pontot. A találkozó 1 óra 22 percig tartott.

WTA 125-ÖS TORNA, BUDAPEST (115 000 dollár, salak)
EGYES, DÖNTŐ
Tamara Korpatsch (német)–Viktoria Tomova (bolgár) 7:6 (7–3), 6:7 (4–7), 6:0
PÁROS, DÖNTŐ
Bondár Anna, Kimberley Zimmermann (magyar, belga, 1.)–Jesika Malecková, Renata Vorácová (cseh) 6:3, 2:6, 10–5 – döntő rövidítés

ATP METZ

A kazah Alekszandr Bublik és az olasz Lorenzo Sonego játssza a döntőt a metzi kemény pályás férfitornán.

Sonego két játszmában legyőzte a címvédő lengyel Hubert Hurkaczot. A találkozó végig kiegyenlített küzdelmet hozott: az első szett csak a rövidítésben dőlt el, a másodikban pedig az döntött, hogy a világranglistán 65. helyezett Sonego 3:3-as állásnál elvette második helyen kiemelt lengyel riválisa (10.) adogatójátékát. Ez volt az 1 óra 40 perces összecsapás egyetlen brékje. A 27 éves olasz játékos karrierje során ötödször – idén először – jutott ATP-viadalon döntőbe, a négy fináléját követően két győzelemmel áll.

A második elődöntőben a hetedik helyen kiemelt Bublik gyorsan hozzájutott a győzelemhez, mivel ellenfele, a 37 éves, háromszoros Grand Slam-győztes Stan Wawrinka már az első szettben, alig 18 percnyi játék után feladta a mérkőzést.

ATP-250-ES TORNA, METZ (534 ezer euró, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ

Sonego (olasz)–Hurkacz (lengyel, 2.) 7:6 (7–5), 6:4
Bublik (kazah, 7.)–Wawrinka (svájci) – 2:1-es állásnál Wawrinka feladta

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik