Tenisz: Djokovics két szoros szettben megnyerte a döntőt

Vágólapra másolva!
2013.11.03. 17:09
null
Djokovics a párizsi trófeával kezében (Fotó: Reuters)
Novak Djokovics két játszmában győzött a spanyol David Ferrer ellen a párizsi férfi tenisztorna fináléjában. A szerb játékos két szoros szettben diadalmaskodott, mindkét játszmát 7:5-re nyerte meg a harmadik helyen rangsorolt Ferrer ellen úgy, hogy a spanyol 5:4-es vezetésnél a szettért adogathatott.

 

 

Djokovics párizsi diadalával életben tartotta esélyeit arra, hogy az év végén ismét visszatérhessen az ATP-világranglista élére. A szerb teniszező mindkét szettben brékhátrányból állt fel, Peking és Sanghaj után sorozatban harmadik tornagyőzelmét aratta, karrierje 40. címét szerezte.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, a torna egyik legjobb játékosával teniszeztem – mondta a találkozó után Djokovics. – Ferrer sosem adja fel. Én azonban türelmes voltam, agresszíven játszottam, nagyon örülök ennek a győzelemnek."

Djokovics a szezon végén újra világelső lehet, ha megnyeri a jövő héten kezdődő londoni ATP-vb-t, és a szerb válogatottal legyőzi Csehországot a Davis-kupa döntőjében.

ATP 1000-ES TORNA, BNP PARIBAS MASTERS, PÁRIZS (2 646 495 euró, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ

Djokovics (szerb, 2.)–Ferrer (spanyol, 3.) 7:5, 7:5

WTA BAJNOKOK TORNÁJA

Simona Halep nyerte meg a Szófiában megrendezett Bajnokok Tornáját. A román teniszezőnő a vasárnapi döntőben három szettben legyőzte Samantha Stosurt (2:6, 6:2, 6:2).

A szezont lezáró Bajnokok Tornája döntőjében a harmadik idei tornagyőzelmére készülő Samantha Stosur behúzta az első szettet, ám utána a második és a harmadik is 6:2-re Halepé lett, aki érvényesítette a papírformát, és megnyerte a viadalt.

A román játékos így egyenlített (3–3) a Stosur elleni mérlegén, és idei hatodik tornagyőzelmét aratta.

WTA BAJNOKOK TORNÁJA, SZÓFIA (kemény pálya, 750 ezer dollár)
DÖNTŐ

Halep (1., román)–Stosur (ausztrál, 3.) 2:6, 6:2, 6:2

WTA-TORNA, NANKING (kemény pálya, 125 ezer dollár)
EGYES, DÖNTŐ

Csang Su-aj (kínai, 3.)–Morita (japán, 4.) 6:4-nél Morita feladta

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik