Marozsán mindent megtett, de nem bírt ellenfelével – győztek a franciák

Vágólapra másolva!
2023.02.04. 16:29
A tenisz Davis-kupa-világdöntő Tatabányán rendezett selejtezője Magyarország és Franciaország között 1–1-es állásról folytatódott szombaton. Egy bravúros párosgyőzelem után Fucsovics Márton egy szorosabb és egy fájdalmasan sima játszmában kikapott Adrian Mannarinótól, így az ekkor 2–2-re álló párharcot a Marozsán Fábián–Ugo Humbert mérkőzés döntötte el. A Piros Zsombor sérülése miatt beugró, ekkorra egy párosmeccsen már túl lévő Marozsán két szettben, 6:3, 6:3-ra vereséget szenvedett 24 éves ellenfelétől, így a franciák szerepelhetnek ősszel a 16-os fináléban.
Marozsán Fábián a remek párosteljesítmény után egyéniben is bizonyított, de kikapott
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Dömötör Csaba)
Marozsán Fábián a remek párosteljesítmény után egyéniben is bizonyított, de kikapott A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Dömötör Csaba)


TENISZ
Davis-kupa-selejtező, Tatabánya
Magyarország–Franciaország 2–3

Ugo Humbert–Marozsán Fábián 6:3, 6:3

Vasárnap korábban
Fucsovics Márton–Adrian Mannarino 6:7 (6–8), 2:6
Marozsán, Valkusz–Rinderknech, Mahut 6:2, 7:6 (7–4)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az utolsó pillanatban vált biztossá, hogy a sérült Piros Zsombor helyett Marozsán Fábián lép pályára a mindent eldöntő mérkőzésen, Ugo Humbert ellen. A fiatal játékos nem ijedt meg a lehetőségtől, és nagyot küzdött: Bátor tenisszel állt a pályára szombaton másodszor, hiszen Valkusz Mátéval korábban, párosban már győzni tudott.

Ellenfelének, a pénteken Fucsovics Mártont is megverő Humbert-nek azonban ezúttal is minden bejött, hihetetlen hétvégét fogott ki a korábban világranglista 25. helyét is megjáró francia teniszező. Az első szettben brékelőnyhöz jutott, ám hamarosan dörgő hangorkán jelezte: a 23 éves magyar sem hagyja magát, visszavette elveszített adogatójátékát. Utána sima szervajátékokkal lépdelt előre mindkét teniszező, négy játék telt el úgy, hogy összesen egyetlen fogadópont született. Sajnos azonban 4:3 után Humbert ismét jobbnak bizonyult fogadóként, így szerválhatott a szettért, s a második játszmalabdáját értékesítette is. A szünet után is hasonló képet mutatott a játék, egyből egy francia brékkel kezdődött, amelyet viszonylag sima adogatójátékok követtek egészen 2:3-ig; itt a világranglista-161. magyar hatalmasat küzdve bréklabdáig jutott, ám riválisa ezt hárította, és utána hosszú labdamenetekkel saját javára fordította a gémet.

Ezután sem adta fel Marozsán, pedig ellenfele sokkal rutinosabb, ami abból is látszott, hogy versenyzőnknek már nem volt valódi lehetősége, küzdenie kellett azért, hogy ne veszítse el újra az adogatását. Ez azonban sajnos nem sikerült, hiszen 5:3 után Humbert az első meccslabdáját kihasználva fogadóként befejezte a mérkőzést.

Ezzel véget ért a párharc, Franciaország csapata bejutott a világdöntőbe, Magyarországnak pedig szeptemberben a rájátszásban kell biztosítania, hogy jövőre is a világdöntő selejtezőjében szerepelhessen. Egyértelműen a fiatalok vitték vállukon a válogatottat ezen a hétvégén, Tatabányán, s a szombati telt házból az is kiderült, nem csak a pályán van jövője a sportágnak hazánkban, a szurkolókat is megmozgatja a tenisz, és a magyar válogatott szereplése.

MAROZSÁN: FANTASZTIKUS TELT HÁZ ELŐTT JÁTSZANI, ÓRIÁSI ÉLMÉNY VOLT

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik