HARMATH ÁKOS
MIHÁLYI PETRA
2023.02.04 14:20 Frissítve: 2023.02.04 17:34

Bejött a francia csere, Fucsovics kikapott, az ötödik meccs dönt a Davis-kupában

A Tatabányán zajló tenisz Davis-kupa-világdöntő selejtezőjében a bravúros párosgyőzelem után Fucsovics Márton egy szorosabb és egy fájdalmasan sima játszmában kikapott az eredetileg nevezett Benjamin Bonzi helyett Adrian Mannarinótól, így a magyar–francia párharc állása 2–2, vagyis az utolsó mérkőzés dönti el, melyik válogatott szerepelhet ősszel a 16-os döntő csoportkörében.

 

Ez most nem Fucsovics Davis-kupa-hétvégéje volt (Fotó: Dömötör Csaba)

TENISZ
Davis-kupa-selejtező, Tatabánya
Magyarország–Franciaország 2–2

Fucsovics Márton–Adrian Mannarino 6:7 (6–8), 2:6

Utána: Piros Zsombor–Ugo Humbert

KORÁBBAN
Marozsán, Valkusz–Rinderknech, Mahut 6:2, 7:6 (7–4)

ÖSSZEFOGLALÓ

Hát mi lenne? Meg kell verni! – válaszolta Fucsovics Márton a szerdai, sorsolást megelőző sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy mi lesz, ha Adrian Mannarino ellen kell pályára lépnie. Korábban ugyanis kétszer úgy megverte a franciák világranglista-58. Teniszezőjét, hogy az néhány gémet is alig tudott ellene összekaparni. Épp ezért került a csapatba Ugo Humbert, aki az első nap borsot is tört legmagasabban rangsorolt férfi játékosunk orra alá. Csakhogy a másik pénteki mérkőzésen, Piros Zsombor ellen Benjamin Bonzi olyan gyengén teljesített Sébastien Grosjean szövetségi kapitány megítélése szerint, és annyira kedvetlenül nyilatkozott utána a sajtótájékoztatón, hogy még így is inkább a 34 éves Mannarinonak szavazott bizalmat a szakember szombaton. Ezen felbuzdulva aztán a francia mindent megtett, hogy végre összejöjjön a siker a magyar válogatott első számú játékosa ellen, és lehetetlennek tűnő labdák után is elindult, aminek meglett az eredménye.

Hiába jött hamar a magyar brék az első szettben, hamar visszavette elveszített adogatását Fucsovics riválisa, utána pedig nagyon szoros volt a rövidítés is, amelyben ritkább volt, hogy a játékosok saját szervából szerezzenek pontot, mint az, hogy fogadként. Végül egy hajszállal Mannarino felé billent a mérleg, így a 30 esztendős magyarnak szetthátrányból kellett zárkózni, amit úgy nyugtázott, hogy a kispadnál a kapitány mellett rommá törte ütőjét.

Az első szett után teljesen összeomlott Fucsovics, 4:0-ig úgy húzott el kettős brékelőnnyel Mannarino, hogy a magyar egyetlen pontot sem tudott szerezni, s három labdája volt a franciának az 5:0-hoz, amikor semmi-negyvennél végre meglett az első pontja. Innen visszazárkózott, s percekre be is ragadt a játék, elég hosszan küzdött mindkét fél azért, hogy eldőljön a gém, végül a nyíregyházi játékos kiküzdötte, hogy ne veszítse el ismét szerváját. Ez még egyszer sikerült neki, úgy nyerte meg a mérkőzést Mannarino 7:6 6:2-re, hogy a második szett végétől 4:0 semmi-negyvenig 21 labdamenetet nyert meg sorozatban, s a szünet után adogatóként egyetlen pontot sem veszített.

Azt már pénteken is lehetett tudni, hogy Fucsovics Márton hátsérüléssel küzd, s nem rég azt az információt kaptuk, hogy éjjel szinte aludni sem tudott a fájdalmaitól, s egyébként Piros Zsombor sem százszázalékos, lábsérülése miatt Nagy Zoltán inkább Marozsán Fábiánt küldi pályára Ugo Humbert ellen.

A Marozsán Fábián–Ugo Humbert mérkőzést ide kattintva követheti élőben!

FUCSOVICS: AZ ÁLLAPOTOMHOZ KÉPEST KIÁLLTAM A PÁLYÁRA, ÉS MINDENT MEGTETTEM

 

Még több
2023.03.16 13:34:16

Tenisz nemzetisport.hu

Megvan az esélye arra, hogy egyedüli és vitathatatlan legjobbja legyen a tenisz történetének.

2023.03.07 11:03:23

Tenisz nemzetisport.hu

Hatékony nyújtás, jóga és a táplálkozásának megújítása segítette a csúcsra a szerb teniszezőt.

2023.03.02 13:26:52

Tenisz nemzetisport.hu

Sorozatunk második részében körüljárjuk, miből fakad a szerb ász mentális ereje és állhatatossága.

2023.02.22 11:58:49

Tenisz nemzetisport.hu

A szerb teniszezőről írt sorozatunk első része feltárja az Australian Open megnyeréséhez vezető útat.