Tenisz: Djokovics hamarosan elmondja a saját verzióját a történtekkel kapcsolatban

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.02.03. 11:18
null
Novak Djokovics (Fotó: AFP)
„Egyik pillanatban azt mondtam neki, hagyd az egészet és gyere haza, de aztán láttam, hogy mennyire elszánt, és hogy mindent megtesz majd, hogy pályára léphessen Ausztrália nyílt nemzetközi bajnokságán” – nyilatkozta Alekszandar Vucsics, aki csütörtökön délelőtt fogadta Novak Djokovicsot. A szerb elnök és a világranglista első helyén álló teniszező a fogadás után egy rövid sajtótájékoztatót tartott, amelyen az újságírók nem kérdezhettek, ugyanis Djokovics közölte, hogy hét-tíz napon belül közli majd a nyilvánossággal az ő verzióját az Ausztráliában történtekkel kapcsolatban.

 

 

Mint ismeretes, a szerb teniszező 11 napot töltött Melbourne-ben, de végül nem lépett pályára, mert a bíróság elfogadta Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter érveit, amelyek szerint Djokovics oltásellenessége és jelenléte veszélyt jelent az ország közegészségügyére, így a teniszezőt még azelőtt kiutasították, hogy a torna elkezdődött volna. Djokovics köszönetet mondott a szerb elnöknek, Szerbiának és mindenkinek, aki támogatásáról biztosította az ausztráliai tartózkodása idején. Alekszandar Vucsics többek között arról is beszélt, hogy több ország vezetőit is fogadta már az elmúlt tíz év során, de nem emlékszik arra, hogy a média valaha is ekkora érdeklődést tanúsított volna egy sajtótájékoztató iránt.

„Ez is jól mutatja, hogy mekkora sztár Djokovics, és milyen sokat jelent a népünknek” – mondta a szerb elnök.

Fél nappal a sajtótájékoztató előtt a szerb alapfokú ügyészség is megszólalt Djokovics ügyével kapcsolatban, ugyanis Nikola Tulimirovics, korábbi köztársasági képviselő és programozó 2022. január 12-én bűnvádi feljelentést tett, mivel szerinte ismeretlen tettesek hamis PCR-tesztet adtak ki Djokovicsnak, s a szerb teniszező ezzel a dokumentummal igényelt és kapott különengedélyt és vízumot Ausztráliába, annak ellenére, hogy nem oltatta be magát. Az ügyészség megállapította, hogy Novak Djokovicsot 2021. december 16. és 22. között többször is tesztelték, és a teszteredmények nem hamisítványok. Az ügyészség a feljelentés alapján elvégezte a szükséges ellenőrzéseket, összegyűjtötte az információkat az Egészségügyi Minisztériumtól, és végül megállapította, hogy nem történt hamisítás, így a bűnvádi feljelentést az alapfokú ügyészség elvetette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik