Udvardy Luca biztos benne, rengeteget tanul majd Kuhárszky Zoltántól

SZELECZKI RÓBERTSZELECZKI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2024.02.17. 14:48
Fotó: Árvai Károly
Elmélyült a közös munkában Udvardy Luca és Kuhárszky Zoltán, akik január óta dolgoznak együtt. Cél a minél nagyobb meccsrutin megszerzése a felnőttek között.

 

Gyakorlás és fejlődés, nem csak tíz percben. Aki adja a labdákat: Kuhárszky Zoltán. Aki rendületlenül visszateszi őket: Udvardy Luca – az egykori népszerű rádiós vetélkedő szlogenje után szabadon.

Ahogy arról kedden röviden beszámoltunk, új edzője lett a Budapesti Honvédot erősítő Udvardy Lucának Kuhárszky Zoltán személyében. A játékosként a top 50-et megközelítő Kuhárszky edzőként kétszer irányította a Davis-kupa-válogatottat 1999 és 2000, valamint 2015 és 2016 között, és korábban segítette többek között Szávay Ágnes, Valkusz Máté vagy éppen a szerb Ana Ivanovics munkáját – jelenleg pedig Bondár Annáét és január óta Udvardy Lucáét.

„Régóta ismerjük egymást Balaton­akarattyáról, tudom, mennyire jó és összeszedett edző, vele szerettem volna elkezdeni a munkát az év elejétől –   mondta lapunknak Udvardy Luca a Muskétás Teniszcentrumban; a játékos Kaposváron született, de a magyar tenger keleti partjánál fekvő községben él, ahogy Kuhárszky is. – Számos nagy névvel dolgozott már együtt, nemcsak magyar, nemzetközi szinten is elismert szakembernek számít, biztosan rengeteget tanulok majd tőle.”

A sportállamtitkárság Tehetség Plusz programja által is támogatott ifjabbik Udvardy hozzátette, minden tekintetben fejlődni szeretne, de a közeljövőben a szerva élvezi a prioritást az edzéseken. Ottjártunkkor is főleg az adogatást gyakorolták váltott oldalról – a cél elsősorban nem az erő volt, hanem a túloldali adogatóudvarra érkező pontos szervák. Előtte pedig az edzőjétől a T-vonalról kapott labdákat kellett a játékosnak visszaadnia, hol egykezes tenyeresből, hol kétkezes fonákból, egyszer alapvonalról, másszor onnan elmozogva – itt már a löket és a precizitás egyszerre számított, és egy-két hosszú labdától eltekintve minden rendben is ment. „Ahogy előrébb jutsz a világranglistán, nagy különbséget jelent a játékosok között, hogy ki milyen jól szervál, biztos, hogy erre külön odafigyelünk”   – árulta el.

A 18. évét tavaly novemberben betöltő Udvardy már 2022-től részt vesz felnőttversenyeken, 2023 júniusában karrierje első, augusztusában pedig második ITF-tornagyőzelmét aratta egyesben – két 15 000-es versenyen a hollandiai Alkmaarban és a finnországi Savitaipaléban. Juniorként utoljára a svájci Klostersben júliusban rendezett U18-as Európa-bajnokságon szerepelt, melyen Molnár Kittivel párosban bronzérmet szerzett.

„Mindezekkel nagyon elégedett vagyok, örülök, hogy így felszívtam magam a szezon későbbi részére, miután az kicsit nehezen indult egy térdsérülés miatt. Akkor és most is az a célom, hogy minél több mérkőzést játsszak, meg akarom szerezni a meccsrutint a felnőttek között. E hónap végén vagy a következő elején már szeretnék elutazni az első tornáimra, a tervek szerint kezdetben huszonötezres besorolású versenyekre”  – fejtette ki Udvardy Luca.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik