Tenisz: Bondár nyert Babos ellen; Tóth Amarissa kiverte a 2. kiemeltet

Vágólapra másolva!
2023.07.18. 21:41
Bondár Anna Babos Tímeát legyőzve továbbjutott az első fordulóból a Budapesten zajló, 259 ezer dollár (86 millió forint) összdíjazású salakpályán női tenisztornán. A nap utolsó egyes mérkőzésén Tóth Amarissa továbbjutott a világranglistán 45. helyen álló kínai Csang Suaj ellen, miután a kínai az első szettben a magyar lány 6:5-ös előnyénél feladta a meccset.
Bondár folytathatja a szereplést (Fotó: Koncz Márton)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Bondár folytathatja a szereplést (Fotó: Koncz Márton) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

A világranglistán 144. Bondár az első szettben 5:1-es hátrányban is volt, de sorozatban hat játékot nyerve, három játszmalabdát hárítva fordított. A második felvonás aztán hasonlóan nagy csatában a WTA-rangsorban 191. Babosé lett, a mérkőzést ugyanakkor 2 óra 56 perces küzdelem végén Bondár nyerte.

Bondárra a nyolcaddöntőben a hatodik helyen kiemelt orosz Jelina Avaneszjan (69.) vár.

„Nem nagyon volt még ilyen a karrieremben, hogy honfitárssal csapjak össze. Nehéz meccsre számítottam, mert Timi jó formában van, tornákat nyert, én pedig nem vagyok igazán nyerő szériában, így örülök a győzelemnek, hajtós meccsen nyertem, ami remélhetőleg ad némi lendületet. Fizikailag jól bírtam a mérkőzést, fej fej mellett haladtunk, de az utolsó játszmában a breakelőnynél éreztem Timin, hogy mintha kissé elfáradt volna” – mondta a győzelem után Bondár Anna, s ezt a vesztes fél is elismerte.

„Óriási pech, hogy az első körben összekerültünk, ráadásul csak mi voltunk azok, akik magyarként alanyi jogon kerültünk főtáblára. Az első szettben, bár elszúrtam, jól játszottam úgy is, hogy nem a salak a kedvenc borításom. A második játszma rosszul indult, ám visszajöttem a meccsbe. Azt hiszem, én fáradtam el jobban a mérkőzés végére lelkileg és fizikailag is. Anna megérdemelte a győzelmet” – értékelte a mérkőzést Babos Tímea.

Este aztán jött az igazi szenzáció, mert a világranglistán 548. helyen álló Tóth Amarissa ünnepelhetett a világlistán 45. helyen álló – párosban kétszeres GS-győztes – kínai Csang Suaj ellen. A magyar lány az első játszmában már harmadszor vette el viadal második kiemeltjének adogatójátékát, és 6:5-re vezetett, amikor a kínai jelezte, nem tudja folytatni a játékot, és feladta a mérkőzést. Tóth ellenfele a rangsorban a 100. helyen álló Katerina Baindl lesz a következő körben, az első fordulóban épp ő búcsúztattaSzabanin Natáliát.

Késő este az is eldőlt, Szabanin számára egyes után párosban is véget ért a torna, Stolmár Rebekával az oldalán ugyanis 68 perc alatt kikapott a Volodko, Voracová ukrán, cseh kettőstől.

WTA 250-ES TORNA, BUDAPEST (259 303 dollár, salak)
EGYES, 1. FORDULÓ (a nyolcaddöntőbe jutásért)

Bondár Anna–Babos Tímea 7:5, 5:7, 6:3
Stollár Fanny–Irene Burillo Escorihuela (spanyol) 7:5, 6:4
Tóth Amarissa–Csang Suaj (kínai, 2.) 6:5-nél a kínai feladta
PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Katerina Volodko, Renata Voracová (ukrán, cseh)–Stolmár Rebeka, Szabanin Natália 6:3, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik