Tenisz: Serena Williams inspirálta és támogatja a korábbi világelső visszatérését

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.30. 09:04
null
Caroline Wozniacki három évvel visszavonulása után visszatér a pályára (Fotó: Getty Images)
A Vogue-ban közölt írásában tudatta a nagyvilággal, hogy szeretne visszatérni a teniszpályára a 2020-ban visszavonult korábbi világelső és Australian Open-győztes Caroline Wozniacki, aki döntéséről közeli barátnőjével, Serena Williamsszel is beszélt, aki maximálisan támogatja a dánt.

 

Caroline Wozniacki 2020-ban vonult vissza a tenisztől. 15 éves pályafutása alatt 2018-ban megnyerte az Australian Opent, 2009-ben és 2016-ban pedig döntős volt a US Openen, s 30 WTA-tornagyőzelem mellett összesen 71 hétig állt a világranglista élén.

„Ha nem hinnék magamban, nem tenném. Versenyképesnek érzem magam ahhoz, hogy megmutassam, a világ legjobb játékosai közé tartozom” – mondta Wozniacki, megjegyezve, nem érzi magát idegesnek, csupán vissza szeretne térni ahhoz, amit szeret.

A 32 éves dánt inspirálta, hogy 23-szoros Grand Slam-győztes közeli barátnője, Serena Williams is visszatért a pályára, miután 2017-ben megszülte első gyermekét, Olympiát, az amerikaival pedig beszélt is a tervéről.

„Néhány héttel ezelőtt együtt ebédeltünk Serenával. Amikor elmondtam neki a tervemet, azt mondta: »Jó neked. Minden lépésedet támogatni fogom ezen az úton és bármire szükséged van, én itt leszek.«

Wozniacki kitért arra is, hogy Serena Williams sokak számára megmutatta, szülés után is vissza lehet térni. Az amerikai pedig így kommentálta dán barátnője visszatérését:

„Szó szerint alig várom. Örülök, hogy nem kell csendben maradnom” – írta Wozniacki bejelentése kapcsán Instagram-történetében Serena Williams.

„Anya lettem és most van két gyönyörű gyermekem, akikért nagyon hálás vagyok. De vannak még céljaim, amelyeket el akarok érni. Családként úgy döntöttünk, itt az ideje, hogy visszatérjek játszani. Meg akarom mutatni a gyermekeimnek, hogy életkortól és szerepkörtől függetlenül megvalósíthatod az álmaidat” – fogalmazott Wozniacki, aki arra még nem tudja a választ, hány év van még benne, de tudja, hogy amikor a gyermekei iskolába mennek, akkor már felhagy a profi sporttal.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik