Roland Garros: Svájc-Franciaország 2-0

SZURDI ISTVÁN jelenti a Roland GarrosrólSZURDI ISTVÁN jelenti a Roland Garrosról
Vágólapra másolva!
2012.06.01. 20:42
null
Federerre csak ráijesztett Mahut (Fotó: Reuters)
Címkék
Roger Federer és Marija Sarapova is továbbjutott, a Venus Williamst kiejtő Agnieszka Radwanska viszont simán kikapott, így azért rostálódik a mezőny a Roland Garroson. Közben a két világelső, Novak Djokovics és Viktorija Azarenka is túlórázott.

 

Az erőviszonyok napról napra, sőt óráról órára változnak, ami a hölgyek esetében hatványozottan érvényes. Agnieszka Radwanska szerdán 63 perc alatt lesöpörte Venus Williams-t a pályáról, és másnap ennek megfelelően mi már arról faggattuk, hogy vajon megnyeri-e a versenyt.

„Meccsről meccsre haladok" – mondta akkor, és szavai egy nappal később más értelmet nyertek. A Szvetlana Kuznyecova elleni harmadik fordulós meccsen nyoma sem volt a korábbi parádénak, a 2009-es győztes orosz ugyanolyan simán győzte le a világranglista harmadikját, mint ő Venust.

A Kuznyecovánál egy évvel korábban párizsi trófeát szerző Ana Ivanovics viszont már nem ismételhet. Az első két körben csodálatosan játszó korábbi világelső fél óra alatt 6:1-re vezetett Sara Errani ellen, a budapesti WTA-tornát május elején megnyerő olasz azonban összeszedte magát, megfordította a meccset, és bejutott a nyolcaddöntőbe. Így már csak egy győzelemre van attól, hogy megismételje az Australian Openen elért bravúrját.

SERENA MÉG KERESI PÁRJÁT
Annyian talán a király lányának kezéért sem állnak sorba a mesében, mint ahányan Serena Williamsszel akarnak együtt játszani vegyes párosban az olimpián. Az egyéniben 13-szoros Grand Slam-győztes amerikaiért John Isner, Andy Roddick és a Bryan fivérek is bejelentkeztek, Serena azonban halogatja a döntést. Az persze jelenthet valamit, hogy a Roland Garroson Bob Bryannel nevezett, viszont pénteki bemutatkozómeccsük alapján érdemes átgondolni a közös folytatást. A hangulattal nem volt probléma, jól elröhögcséltek az argentin Gisela Dulko, Eduardo Schwank duó ellen, viszont a meccset végül a döntő szett szuper tie break-jében elveszítették. A meccs pozitívuma viszont, hogy Serena elgondolkodhat azon, hogy egyszer-egyszer férfi párosban is megméresse magát, mert Schwank eléggé megszenvedett bombaszerváival…

A Melbourne-ben döntős Marija Sarapova is eggyel közelebb került az ismétléshez, de ő még csak pénteken jutott be a legjobb 32 közé. Paul-Henri Mathieu és John Isner öt óra 41 perces csütörtöki maratonija miatt a szőke orosz Morita Ajumi elleni meccse egy napot csúszott, de ez Sarapovát zavarta a legkevésbé. Mivel 6:1, 6:1-es győzelmével kapcsolatban nem sok szakmai aggály vetődött fel, a közösségi oldalak használatával kapcsolatban piszkálták.

„Az én életem túl unalmas a Twitterhez. Amikor én magam is unatkozom, és leülök megenni egy tál tésztát, akkor nem akarom még ezt az emberek orrára is kötni" – rázta le az őt faggató újságírókat Sarapova.

Nem lepődtünk volna meg azon, ha Novak Djokovics viszont aktivizálja magát a kék madaras közösségi oldalon, ugyanis mindketten órákig vártak arra, hogy eldőljön a sorsuk. A Suzanne Lengle Stadion egyébként is teljesíthetetlen programja ugyanis teljesen felborult, amikor összeeresztették Gilles Simont és Stanislas Wawrinkát. A két top húszas őrült ötszettesbe bonyolódott, így Azarenka csak abban bízhatott, hogy a másik stadionban zajló másik francia–svájci csata hamarabb befejeződik. Roger Federer azonban a vártnál egy szettel többet töltött a pályán Nicolas Mahut ellen, így Azarenka is tovább üldögélhetett a váróban. Aztán mivel a térdére minden meccsén rengeteget panaszkodó Juan Martín del Potro váratlanul simán nyert Marin Cilic ellen, a fehérorosz hölgy is felmehetett az egyes pályára. Közben Wawrinka és Federer révén 2–0-ra végződött a svájci–francia miniháború, és Djokovics is belekezdhetett a maga meccsébe.

FRANCIA NEMZETKÖZI TENISZBAJNOKSÁG, ROLAND GARROS
(18 718 000 euró, salak)
FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ
Seppi (olasz, 22.)–Verdasco (spanyol, 14.) 7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 6:2
Wawrinka (svájci, 18.)–Simon (francia, 11.) 7:5, 6:7, 6:7, 6:3, 6:2
Tsonga (francia)–Fognini (olasz) 7:5, 6:4, 6:4
Federer (svájci, 3.)–Mahut (francia) 6:3, 4:6, 6:2, 7:5
Goffin (belga)–Kubot (lengyel) 7:6, 7:5, 6:1
Del Potro (argentin, 9.)–Cilic (horvát, 21.) 6:3, 7:6, 6:1
Berdych (cseh, 7.)–K. Anderson (dél-afrikai, 31.) 6:4, 3:6, 6:7, 6:4, 6:4
Djokovics (szerb, 1.)–Devilder (francia) 6:1, 6:2, 6:2
NŐI EGYES, 2. FORDULÓ
Sarapova (orosz, 2.)–Morita (japán) 6:1, 6:1
3. FORDULÓ
Cibulková (szlovák, 15.)–Sanchez (francia) 6:2, 6:1
Stephens (amerikai)–Johansson (francia) 6:3, 6:2
Kuznyecova (orosz, 26.)–A. Radwanska (lengyel, 3.) 6:1, 6:2
Errani (olasz, 21.)–Ivanovics (szerb, 13.) 1:6, 7:5, 6:3
Azarenka (fehérorosz, 1.)–Wozniak (kanadai) 6:4, 6:4
Kerber (német, 10.)–Pennetta (olasz, 18.) 4:6, 6:3, 6:2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik