Szávay Ágnes combsérülés miatt adta fel szöuli mérkőzését

Vágólapra másolva!
2007.09.28. 15:00
A második helyen kiemelt Szávay Ágnes combsérülés miatt adta fel az Eleni Daniilidu elleni negyeddöntőt a 145 ezer dollár összdíjazású szöuli tornán. A világranglistán 20. magyar klasszis 6:4-re nyerte az első szettet, majd 7:5-re veszítette el a második felvonást, amely után nem tudta folytatni a játékot.
Szávay Ágnes combhúzódás miatt lépett vissza
AFP
Szávay Ágnes combhúzódás miatt lépett vissza
Szávay Ágnes combhúzódás miatt lépett vissza
AFP
Szávay Ágnes combhúzódás miatt lépett vissza

Szavazás

Nyerhet-e Szávay Ágnes Grand Slam-tornát?

Írja be az itt látható számot!
"Sajnos, meghúzódott a combizmom. Nem akartam kockáztatni, hogy jobban rásérülök. Tudni kell nemet mondani a folytatásra” – mondta az állami hírügynökségnek a Vasas 18 éves játékosa.

A két teniszező már a New Haven-i tornán is találkozott, akkor Szávay még legyőzte ellenfelét, noha akkor sem volt egészséges. Akkor a finálét kellett feladnia sérülés miatt Szvetlana Kuznyecova ellen.

A palermói és pekingi tornagyőztes magyar tinédzser péntekig szettveszteség nélkül menetelt Szöulban, dél-koreai, majd orosz riválissal szemben jutott tovább.


„A jövő heti tokiói tornán mindenképpen szeretnék indulni, ezért most jól jön a három nap pihenő és kezelés" - nyilatkozta Szávay, aki a múlt heti pekingi tornát kisebb comb- és bokasérülése ellenére megnyerte.

A soltvadkerti sztár saját internetes naplóján is írt a mai mérkőzésről, igyekezett megnyugtatni szurkolóit.

„Most értem vissza a szállodába és gondoltam, hogy gyorsan írok nektek, mert biztos aggódtok, hogy mi a baj. Sajnos nem tudtam két szettben nyerni, pedig 5-4-re még én vezettem, de már a végén a szerva is kínszenvedés volt. A hátsó combizmomban van egy kisebb húzódás és sajnos görcsben is van, így bár higgyétek el nagyon-nagyon nehéz döntés volt, de meg kellett hoznom, mert nem szerettem volna kockáztatni egy esetleges nagyobb sérülést vagy hogy ne indulhassak a későbbi tornákon. Sajnos néha kell tudni nemet mondani. Most megpróbálok pár napot pihenni és remélem, hogy a tokyoi versenyre rendbe fogok jönni.” – írta Szávay Ágnes.

A világranglista 37. helyén álló Eleni Daniilidu a legjobb négy között a rendkívül csinos orosz Marija Kirilenkóval találkozik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik