Műkorcsolya: megkéselték Oroszországban az ukrán születésű magyar versenyzőt?

Vágólapra másolva!
2023.03.15. 22:09
null
Szemko Danijil és Ignateva Mariia 2011 óta a legjobb magyar eredményt érték el (Fotó: Getty Images)
A Shot Telegram-csatorna arról számolt be, hogy az ukrán származású magyar jégtáncost, Szemko Danijilt megkéselték Oroszországban. Az eset körülményei azonban egyelőre zavarosak – írja a Mandiner.


A Shot azt írja
,Szemko Danijilelőször azt állította, azután sérült meg, miután egy ismeretlen férfi nekiment Moszkvában. A 22 éves sportoló fájdalmat érzett a combjában, és lenézve egy tátongó sebet vett észre, amelyet később szúrt sebként diagnosztizáltak az orvosok. Amikor a kórházban kihívták a rendőröket, Szemko már másik történetet mondott el: azt állította, hogy egy járókelő táskája csapódott neki, és abban volt valami éles tárgy.

A mandiner.hu beszámolója szerintarról nincs információ, hogy szóváltás vagy bármilyen egyéb atrocitás előzte volna meg a szúrást. Arra nincs egyértelmű magyarázat, hogy a Budapesten élő Szemko miért változtatta meg azt, amit az esetről először mondott. Hacsak az nem magyarázza az esetet, hogy az orosz – de szintén magyar színekben versenyző – Ignateva Mariiával alkot magyar jégtáncospárt és esetleg szeretné elkerülni, hogy bármilyen feszültség keletkezzen a jelenleg háborúban álló országokból származó korcsolyázók között – teszi hozzá a szerző.

Az odesszai születési Szemko 2014-ben érkezett Magyarországra, majd 2017-ben szerzett állampolgárságot. Partnerével, Ignateva Mariiával 2011 óta a legjobb magyar eredményt érte el, amikor tizedikek lettek a finnországi Európa-bajnokságon.

Szemko édesanyja, Viktorija Petrenko a Mandiner értesülése szerint megerősítette a sérülés tényét, továbbá elmondta, fia remélhetőleg fel fog épülni a március 20-án kezdődő világbajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik