Alpesi sí: előzés a javából - Pinturault a 22. helyről síelt az élre

Vágólapra másolva!
2013.01.18. 15:12
Alexis Pinturault győzelmével ért véget Wengenben a férfi szuperkombinációs világkupaverseny. A francia síelő a lesiklás után még csak a 22. helyen állt, ám a műlesiklás során az élre száguldott.

A kombinációs szakág idén különleges helyzetbe került, mert a Nemzetközi Síszövetség, a FIS döntése értelmében mostantól kezdve már nem hirdetnek szakági győztest, mint a korábbi években, viszont a kombinációs viadalokon elért pontszámok továbbra is számítanak az összetettben. Okként a nehéz reklámozhatóságot nevezték meg.

Wengenhez hozzátartozik, hogy a Lauberhornon (ez a hegy neve, amelyen versenyeznek) szuper kombinációs viadalokat is rendeznek, így pénteken ebben a számban mérték össze a tudásukat a férfiak.

Az első szám a lesiklás, ezen Christof Innerhofer győzött. Az olasz mindig is jónak számított ebben a szakágban, nyert már világkupaversenyt és világbajnoki bronzérmet is. Innerhofer előnye nem volt nagy, mindössze 11 század az osztrák Hannes Reichelt előtt. Összesen nyolcan végeztek egy másodpercen belül az élen, így a második szám, a műlesiklás igazán izgalmasnak ígérkezett.

Az is volt, de másként, mert a szlalom alaposan átrendezte a sorrendet, és az időkülönbségek is megnőttek az élen állók között. Alexis Pinturault sikere önmagában nem meglepetés. A 21 éves francia korábban már két vk-versenyt is nyert, de ez alighanem az előző kettőnél is emlékezetesebb. Pinturault ugyanis csak a 22. helyen zárt a lesiklásban, a hátránya 2.07 másodperc volt Innerhoferhez képest. Mégis az első helyen kötött ki. Innerhofer és Reichelt is betlizett szlalomban, gyorsan eladták a nagy előnyüket, lényegében esélyük sem volt az élen végezni.

A horvát Ivica Kostelic lett a második – a horvát is hatalmasat javított, a 21. pozícióból jött fel. Pinturault végül 1.15 másodperccel diadalmaskodott.

ALPESI SÍ, VK-VERSENY, WENGEN (SVÁJC)
Szuperkombináció
1. Alexis Pinturault (francia)
2:41.62
2. Ivica Kostelic (horvát)+1.15
3. Carlo Janka (svájci)
+1.49
Az összetett vk állása (még 17 verseny van hátra)
1. Marcel Hirscher (osztrák)
855 pont
2. Aksel Lund Svindal (norvég)
747
3. Ted Ligety (amerikai)
676

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik