A tét a következő szezon: Abramovics - Spurs

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.05.08. 19:05
Nem kevesebb múlik a ma esti derby-n, mint a következő 12 hónapunk. Amennyiben kikapunk, úgy szinte borítékolható, hogy lemaradunk a BL-ről. Ez...

Nem kevesebb múlik a ma esti derby-n, mint a következő 12 hónapunk. Amennyiben kikapunk, úgy szinte borítékolható, hogy lemaradunk a BL-ről. Ez pedig azt jelenti, hogy akármennyire is bízunk Bale lojalitásában, nem fogunk nyugodtan aludni, amíg le nem zárul a nyári átigazolási időszak. Azt is jelenti továbbá, hogy a bevásárlási fronton a merítési lehetőségünk sekélyebb lesz a Fertő-tónál: egyrészt nem számolhatunk majd a BL-bevételekkel, másrészt nem valószínű, hogy a befutott csatárok csak úgy befutnának a karjainkba az EL-szereplés gondolatára... (pláne úgy nem, hogy idén a havasi gyopár-keménységű Basel ejtett ki bennünket a negyeddöntőben, megérdemelten). De gondolom nem kell ragozni, hogy mennyire fontos a mai meccs, mindenki tisztában van vele. Ráadásul abban a kellemetlen helyzetben vagyunk, hogy míg a Chelsea és az Arse szempontjából az iksz is totál pozitív eredmény lenne, addig nekünk csakis a győzelem az elfogadható (és persze még az sem garantál semmit).Nem kevesebb múlik a ma esti derby-n, mint a következő 12 hónapunk. Amennyiben kikapunk, úgy szinte borítékolható, hogy lemaradunk a BL-ről. Ez pedig azt jelenti, hogy akármennyire is bízunk Bale lojalitásában, nem fogunk nyugodtan aludni, amíg le nem zárul a nyári átigazolási időszak. Azt is jelenti továbbá, hogy a bevásárlási fronton a merítési lehetőségünk sekélyebb lesz a Fertő-tónál: egyrészt nem számolhatunk majd a BL-bevételekkel, másrészt nem valószínű, hogy a befutott csatárok csak úgy befutnának a karjainkba az EL-szereplés gondolatára... (pláne úgy nem, hogy idén a havasi gyopár-keménységű Basel ejtett ki bennünket a negyeddöntőben, megérdemelten). De gondolom nem kell ragozni, hogy mennyire fontos a mai meccs, mindenki tisztában van vele. Ráadásul abban a kellemetlen helyzetben vagyunk, hogy míg a Chelsea és az Arse szempontjából az iksz is totál pozitív eredmény lenne, addig nekünk csakis a győzelem az elfogadható (és persze még az sem garantál semmit).

CSAPATHÍREK

Lennon, Dembélé és Parker játékát is kérdőjelek övezik. Elvileg van rá esély, hogy mindhárman pályára lépjenek, de ugyanígy elképzelhető az is, hogy egyikükre sem számíthat majd AVB. Livermore viszont ugrásra kész... Huddlestone helye a középpálya szívében alighanem adott, a fő kérdés a partnere személyét illeti. Bízom benne, hogy Parker és Dembélé egyike rendbe jön, mert Holtby nem igazán ficánkolt a rét közepén a Southampton ellen. Úgy tűnik, hogy talán neki is hangyányit előrébb lenne az ideális pozíciója.

Lloris

Walker - Dawson - Vertonghen - Assou-Ekotto/Naughton

Huddlestone - Dembélé/Parker

Lennon/Siggy - Adebayor/Dempsey - Bale

Defoe/Ade.

A védelemben a balbunkó szerepkörben érzek némi bizonytalanságot: az AVB előtt álló opciók nem épp irigylésre méltóak... vagy a túlsúlyos, alulgyorsított Assou-Ekotto, vagy a szakmája szerint jobb-hátvéd Naughton néz majd farkasszemet Abramovics világválogatottjának az aktuális rotációban szerepet kapó tagjával. A középpályán a Hudd 1 felállást várom, bár ha mindketten egészségesek, akkor a Parker-Dembélé tandem sem elképzelhetetlen. (Sőt, kinézem AVB-ből azt is, hogy a Jake-Carroll kettőssel sokkoljon bennünket és Benítezt.) A támadószekciónál csak Bale pályára lépésében vagyok biztos - Lennont sérülés, Adét vagy Defoe-t pedig taktikai megfontolások tarthatják távol a kezdőtől. Mindenesetre, ha rajtam múlna, akkor mindkét csatárunk ott lenne a kezdőrúgásnál - ez nem jelentene feltétlenül 4-4-2-t, sőt. De valahogy jobban érzik egymás játékát, mint az amerikaiét, ami annak is betudható, hogy egy évvel több állt rendelkezésükre az összerázódáshoz.

ALAPÁLLÁS

Ha nyerünk: király. Ha iksz: tökalsó. Ha veszítünk: ásó, kapa, félrevert harangok. Sem a győzelem, sem a vereség nem garantál semmit a sorsunkat illetően, de mindkét eredmény nagyban befolyásolná az utolsó két fordulóra való rákanyarodást. Ennek persze nem kellene feltétlenül így lennie, hiszen úgy illene nekimenni az összes hátralévő meccsünknek, hogy győzelem vagy herélés. De azért lelkesebben tudnánk küzdeni a Stoke otthonában egy Chelsea-elleni győzelem tudatában. Az Arse hátralévő meccseit kiesőjelöltek ellen játssza - de, ha a Wigant elverik az Emirates-ben a hétvégén, akkor a Newcastle elleni utolsó meccsükön már nagy valószínűséggel a megmenekült Szarkákkal találkoznak. Ha a kedden otthon a tét nélkül focizó Swansea-tól kikapó Wigan el tudna hozni egy-két pontot, akkor még a Newcastle-nek is lesz mitől tartania, és biztosan odateszik magukat Wengerék ellen. A Chelsea a Villa és az Everton van még hátra - náluk az a helyzet, hogy ha ma nyernek, akkor tuti a top4 helyük. Bármi más eredmény mellett szükségük lesz még alighanem legalább egy győzelemre ezen a két nehéznek mondható meccsen.

MILESZ?

Eonok óta nem nyertünk a Stamford Bridge-en. Ahhoz hasonlítható a mérlegünk, mint amit az Old Traffordon tudhattunk a magunkénak múlt őszig. De AVB-t úgy tűnik nem érdeklik a történelmi mumusok. No meg akár a "minden sorozat megszakad egyszer" örökzöldet is felrakhatnánk a fonográfra, ha az ilyen blődségeket történelmi távlatok helyett lehetne egyes meccsekre is vonatkoztatni. Kiben-miben bízhatunk? A Chelsea-nek eggyel kevesebb napja volt a regenerálódásra, ráadásul hétközben is volt egy kupameccsük. Mondjuk az Old Traffordon játszott bulimeccs kétlem, hogy különösebben kifárasztotta volna őket... Persze a mi sérültlistánk és eleve vékonyabb keretünk kábé lenullázza ezt az előnyt. No meg ott a hazai pálya, és a bírók sípja is. Az ezelőtti két szezonban elvétve volt olyan Spurs-Chelsea meccs, ahol ne ajándékoztak volna fantomgólt a Chelsea-nek (volt, hogy egy meccsen kettőt is), vagy ne vettek volna el szabályos gólt tőlünk. Aztán számolnunk kell még az elsősorban Mata által garantált zseni-faktorral is - rajta kívül is tobzódnak a sztárokban és klasszisokban, de a kis spanyol AVB-igazolás rángatja ki őket leggyakrabban a pöcegödörből. Nekünk viszont ott van a wales-i csodafegyver, akit utazósebességen egyszerűen lehetetlen szabályosan megállítani. És előbb-utóbb el kell, hogy jöjjön az a meccs, hogy Lennon, Defoe és Adebayor közül legalább az egyik jó napot fog ki. És ez elég lehet egy-két gólra a Stamford Bridge-en is. Hátul pedig Lloris és Vertonghen személyében vannak olyan játékosaink, akik tudják dirigálni a többieket. Szóval azt mondom nem lehetetlen küldetés egy 2-1-es győzelem összeszenvedése.

Rövidre is zárnám a kissé megkésett beharangot. További olvasmány gyanánt melegen ajánlom FCKATALAN Bale-t méltató írását!

COME ON YOU SPPPPUUUUUUURRRRRRRRSSSSS!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik