M. B.
2023.01.25 18:01 Frissítve: 2023.01.25 18:28

La Liga: nem regisztrálhatja Gavit a felnőttek közé a Barca – sajtóhír

Továbbra sem regisztrálhatja Gavit az első csapat játékosaként a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona – tudta meg a Marca.

Gavi papíron még mindig a Barca tartalékcsapatának a játékosa (Fotó: Getty Images)

 

A katalán óriásklub Memphis Depay eligazolása után abban reménykedett, hogy a holland játékos távozása – valamint Gerard Piqué visszavonulása – nyomán csökkenő bértömeg elegendő lesz ahhoz, hogy a La Liga engedélyt adjon a lépésre, de Joan Laporta nagy csalódására ez nem így történt.

A Javier Tebas által vezetett testület közölte a „gránátvörös-kékekkel”, hogy további két feltételnek nem felelnek meg. Egyrészt a szerződéshosszabbítások esetén figyelembe kell venni a következő idény keretének a költségplafonját, másrészt az extra bevételeket szert tevő egyesületek – mint a Barca – új költségvetést kötelesek készíteni a következő két évadra.

A katalán klub emiatt a továbbiakban sem regisztrálhatja Gavit a felnőttkeret tagjaként, és a fiatal tehetség 2026-ig szóló szerződéshosszabbítása sem léphet életbe, ahogyan az uruguayi hátvéd, Ronald Araújo meghosszabbított kontraktusa sem. A Barca emellett két másik tehetség – Balde és Inaki Pena – szerződését sem hosszabbíthatja meg.

A szóban forgó játékosok helyzetét legközelebb a nyári átigazolási időszakban rendezheti a Joan Laporta vezette egyesület.

2023.02.05 20:40:42

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A forduló nyertese lett a Real Madrid botlását kihasználó katalán csapat, nagyon gyengén játszott a Sevilla.

2023.02.05 13:48:56

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Barcelona nyolcpontos előnyre tehet szert a La Ligában, ha legyőzi a Sevillát a Camp Nouban.

2023.02.02 20:43:42

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az edzőváltás nem segített a Valencián, a második félidő elején Asensio és Vinícius Júnior gyorsan eldöntötte a bajnokit.

2023.02.01 20:45:55

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Jules Koundé öngólja után izgalmas volt a hajrá, de a katalánok begyűjtötték a három pontot Sevillában.