Király-kupa: az Atlético Madrid legyőzte a fináléban a Realt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.18. 00:06
A Spanyol Király-kupa döntőjében a Real Madrid hazai környezetben a városi riválist Atlético Madridot fogadta. A királyi klub hamar vezetést szerzett, de a piros-fehérek egyenlíteni tudtak, és túlélték azt is, hogy a hazaiak három kapufát rúgtak. A hosszabbításban Miranda fejes gólja után a realosok elveszítették fejüket, botrányos jeleneteket láthattunk a pályán és környékén. José Mourinhót még a második félidőben az öltözőbe zavarták, Cristiano Ronaldo pedig egy fejre irányuló rúgás miatt kapott piros lapot a vége előtt nem sokkal. Megnyerte végül a Copa del Reyt az Atlético Madrid, 14 éve után először legyőzve a Realt; Mourinho csúnyán búcsúzott Madridtól.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

KIRÁLY-KUPA, DÖNTŐ
REAL MADRID–ATLÉTICO MADRID 1
–2 (1–1, 1–1, 1–2 – hu.)
Madrid, Bernabéu Stadion, 84 000 néző. V: Carlos Clos Gómez
REAL MADRID: Diego López – Essien, Albiol, Sergio Ramos, Coentrao (Arbeloa, 91.) – Xabi Alonso, Khedira – Özil, Modric (Di María, 91.) C. Ronaldo – Benzema (Higuaín, 91.). Vezetőedző: José Mourinho.
A kispadon: Casillas (k.), Ricardo Carvalho, Callejón, Kaká
ATLÉTICO MADRID: Courtois – Juanfran, Miranda, Godín, Filipe – Koke ( Raúl García, 113.), Mário Suárez, Gabi, Arda Turan (C. Rodríguez, 111.) – Diego Costa (Adrián, 105.), Falcao. Vezetőedző: Diego Simeone.
A kispadon: Asenjo (k.), Cata Díaz, O. Torres,Tiago
Gólszerző: C. Ronaldo 14., ill. Diego Costa 35., Miranda 98.
Kiállítva:
C. Ronaldo (114.), ill. Gabi (120.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik