La Liga: a Real Madrid szóban megegyezett Daviesszel – sajtóhír

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.26. 12:27
Alphonso Davies sajtóhírek szerint megegyezett a királyi gárdával (Fotó: Imago Images)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) éllovasa szóban megegyezett a Bayern München kanadai válogatott szárnyvédőjével, Alphonso Daviesszel – írja a The Athletic.

A brit sportlap szerint a királyi gárda részéről a játékosmegfigyelést irányító Juni Calafat, illetve José Ángel Sánchez általános igazgató tartotta a kapcsolatot Davies képviselőivel, s február közepén Madridban személyesen is találkoztak a felek. A személyes részletekben megtörtént a szóbeli megegyezés, így már csak Davies jelenlegi klubjával, a Bayern Münchennel kell dűlőre jutni. 

A Florentino Pérez vezette klubnak két opciója van: idén nyáron megveheti áron alul a kanadai bekket (mint Toni Kroost 2014-ben), vagy várhat egy évet, s 2025-ben ingyen szerezheti meg a lejáró szerződésű labdarúgót. 

A The Athletic értesülését Fabrizio Romano is megerősítette. Az olasz transzferguru annyit árnyal a történeten, hogy a Bayern mindenképpen szeretné meghosszabbítani Davies jövő nyáron lejáró szerződését, kudarc esetén viszont még 2024 nyarán szeretne túladni a Transfermarkt által 70 millió euróra taksált futballistán. A Real Madrid viszont nem hajlandó a szerinte korrekt árnál többet fizetni, így ez esetben a két klub rugalmasságán múlhat az üzlet.

Mindezt a madridi Marca azzal egészíti ki, hogy a bajorok már beletörődtek Davies elvesztésébe, s 50 millió eurót kérnek a 23 éves védő játékjogáért – ezzel szemben a Real első ajánlata 35 millió euró lesz, mivel a kanadai bekknek már csak egy év lesz hátra a szerződéséből.

Az ötszörös német bajnok, kétszeres kupagyőztes és egyszeres BL-győztes Davies a jelenlegi idényben 27 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken egy gól és három gólpassz volt a mérlege.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik