Cristiano Ronaldo: A spanyol liga színvonalasabbá válik az angolnál

Vágólapra másolva!
2009.07.05. 21:50
Cristiano Ronaldo szerint a Real Madrid új igazolásaival a spanyol labdarúgó-bajnokság az angol pontvadászat fölé nő majd. A Manchester Unitedet idén nyáron elhagyó portugál játékos éppúgy meg akar nyerni minden trófeát új csapatával, mint ahogy azt a „vörös ördögökkel” tette, a következő idényben elsődleges célként a bajnoki cím elhódítását jelölte meg.
Ronaldo (jobbra) tisztában van vele, hogy a Barcelonát nem lesz könnyű megelőzni
Fotó: Reuters
Ronaldo (jobbra) tisztában van vele, hogy a Barcelonát nem lesz könnyű megelőzni
Ronaldo (jobbra) tisztában van vele, hogy a Barcelonát nem lesz könnyű megelőzni
Fotó: Reuters
Ronaldo (jobbra) tisztában van vele, hogy a Barcelonát nem lesz könnyű megelőzni

Fenti kijelentésével többek között saját magát is „fényezte” Ronaldo, lévén ő is Florentino Pérez új szerzeményei között van. A Real Madrid elnöke rajta kívül Kakát és Karim Benzemát is a spanyol csapathoz vitte, ezzel pedig a portugál aranylabdás szerint a Primera División minőségileg jobb labdarúgást képvisel majd, mint az angol bajnokság.

„A Premier League egy nagyon erős bajnokság, de úgy gondolom, hogy a spanyol liga kicsivel jobb lesz nála az érkező játékosoknak köszönhetően – nyilatkozta a Marcának Ronaldo, akit rekordot jelentő 94 millió euróért igazolt le a Real Madrid. – Mindkét bajnokság nagyszerű, de Florentino Pérez szerzeményeivel a spanyol az angol fölé emelkedik. Fantasztikus idény elé nézünk Spanyolországban, ahol az összes játékos remek képességekkel rendelkezik, a játékvezetők pedig jobban védik őket.”

A Real Madrid a Barcelona mögött jóval lemaradva a második helyen végzett az előző szezonban, a Bajnokok Ligájában pedig sorozatban az ötödik alkalommal vérzett el a legjobb 16 között.

„Álomszerű lenne hazai pályán megnyerni a BL-t, azt hiszem, ilyen játékosokkal van erre esélyünk – utalt rá Ronaldo, hogy a Bajnokok Ligája következő kiírásában a madridi Estadio Bérnabéu ad otthont a döntőnek. – Azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a címvédő Barcelona nagyszerű szezont produkált, remek csapatuk van a katalánoknak, egy ugyancsak remek edzővel.”

A 24 éves klasszis visszafogottan beszélt a Barca elképesztő idényének lemásolásáról, azaz a triplázásról.

„Lépésről lépésre haladunk majd. A fő cél a bajnokság megnyerése lesz. A BL-siker nagyon szép lenne, de ez függ a szerencsétől és a sorsolástól is. Reményeim szerint a Real Madriddal is megnyerek mindent, ahogyan a Manchester Uniteddel is tettem.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik