Röplabda: Bardi Gyöngyi a sportág nagykövete lett

K. A. Z.K. A. Z.
Vágólapra másolva!
2023.05.24. 10:59
null
Bardi Gyöngyi szerint Alessandro Chiappinivel a kispadon jó eredményeket érhet el a magyar női röpiválogatott (Fotó: Földi Imre)
A magyar röplabda népszerűsítésén dolgozik Bardi Gyöngyi, a hazai sportági legenda, aki lapunknak arról is beszélt, mit gondol a jelenlegi női válogatottról.

Nagy nevet tudhat ismét kötelékében a Magyar Röplabda-szövetség (MRSZ), hiszen a korábbi 329-szeres válogatott Bardi Gyöngyi, kétszeres olimpiai negyedik és Eb-bronzérmes kiválóság a jövőben tanácsadóként segíti az MRSZ munkáját. Első nyilvános eseménye a május 31-i küldöttgyűlés lesz, amelyen többek között megválasztják a szervezet új elnökét is.

„Gondolkoznom kellett, nem tudtam azonnal választ adni –  mondta lapunknak a korábbi háromszoros Európa-válogatott.   – Néhány nappal később elvállaltam a megtisztelő felkérést. Próbálom a legjobb tudásom szerint elvégezni a rám bízott feladatokat.”

Bardi Gyöngyit korábban még nem kérték fel arra, hogy segítse a magyar röplabdasport fejlődését, népszerűsítését, ugyanakkor a magánélete miatt nem is tudott volna élni hasonló lehetőséggel.

„Amikor harmincnégy évvel ezelőtt hazajöttem Törökországból, Kasziba István megkeresett, hogy igazoljak az egri csapatba. Mivel jól ment a játék, és még topon éreztem magam, igent mondtam. Viszont két év után eljöttem, mert nagyon fárasztó volt az ingázás, ráadásul volt egy vállalkozásom, amelynek intéznem kellett az ügyeit. Ezután hívott a Vasas, amelynél ugyancsak két évet töltöttem el, majd a Pulzus SC-nél is jól éreztem magam, nagyon jó mérkőzéseket vívtunk a velem egy korosztályhoz tartozó társaimmal” –   idézte fel a korábbi kiválóság.

Az év magyar női röplabdázójának ötször megválasztott Bardi tanácsadóként többek közt a sportág népszerűsítésében segíti a szövetség elnökének munkáját, emellett a sportág arcaként részt vesz különböző hazai és nemzetközi sportdiplomáciai eseményeken is. Már azt is tudja, hogyan lehetne minél több emberrel megismertetni és megszerettetni a röplabdát:

„Minél több helyen minél több embernek meg kell mutatni, milyen légkört teremt ez a csodálatos sportág. Néhány pont erejéig akár még be is állok játszani… Próbálom majd megszokni, hogy minél több hivatalos rendezvényen kell megjelennem, de úgy érzem, az elért eredményeim és a válogatottságom száma elegendő ahhoz, hogy méltón képviseljem a magyar röplabdát.”

Bardi beszélt a női válogatottról is, bízik benne, hogy az új olasz kapitány, Alessandro Chiappini irányításával nagyszerű eredményeket érhet el az együttes:

„Mivel az olasz röplabda az egyik legjobb a világon, ezért minden esély megvan arra, hogy a jövőben magyar sikereknek örüljünk. Igaz, nekem a szívem csücske a török bajnokság, amely az elmúlt években óriási fejlődésen ment keresztül. Miért ne történhetne most ugyanez a magyar csapattal is?”

Az MRSZ elnöke, Kersch Ferenc a nagyköveti kinevezés kapcsán elmondta, boldog, hogy olyan ikonnal dolgozhat együtt, mint Bardi Gyöngyi.

„Nagyon örülök, hogy a sportág legendáját sikerült visszacsábítani a röplabdába, hiszen Bardi Gyöngyi korábban még nem kapott semmilyen szerepet a hazai szövetségben. Amikor felvettem vele a kapcsolatot, nagyon érdeklődő volt, és örült, hogy a röplabdáért dolgozhat. Ő az egyik legismertebb sportági szereplő, tudása sokat segíthet, hogy a sportág itthon előrébb lépjen”– magyarázta Kersch Ferenc.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik