Nöi röpi Extraliga: edzőváltás a címvédő Fatum-Nyíregyházánál

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.03.19. 16:43
Pénteken a címvédő Fatum-Nyíregyháza vereséggel kezdte a női röplabda Extraliga rájátszásának negyeddöntőjét, az 1. MCM-Diamant Kaposvár ellen. A szabolcsiak pályaelőnyének elvesztése nem maradt következmény nélkül, a klubvezetés ugyanis edzőcserét határozott el.

Az alábbiakban a klub közleményét olvashatják változtatás nélkül:

„Az MVM Női Röplabda Magyar Kupában érem nélkül maradt a címvédő Fatum Nyíregyháza, a bronzmeccsen egy hete kikapott a Békéscsabától. Az Extraligában a negyedik helyen zárta az alapszakaszt a csapat, majd meglepetésre a negyeddöntő első mérkőzésén hazai környezetben 3:0-s vereséget szenvedett a Kaposvártól, így a három nyert találkozóig tartó párharc során hátrányba került. A nyíregyházi klub vezetése ezért úgy döntött, új impulzusra van szükség a csapatnál ahhoz, hogy az együttes éremért harcolhasson a bajnokság hátralévő részében.

Németh Szabolcs vezetőedző helyét így a folytatásban Szasa Nedeljkovics veszi át, aki szakmai vezetőként dolgozott a csapat mellett. A hétfői, kaposvári mérkőzésre már ő készíti fel a keretet, és a bajnokság hátralévő találkozóin ő irányítja a gárdát. Szasa Nedeljkovics januárban érkezett a klubhoz, így jól ismeri a játékosokat.

Németh Szabolcsnak köszönjük mindazt, amit a Fatum Nyíregyházáért tett, a tavaly elért eredményekkel örökre beírta nevét a klub történetébe, további pályafutásához sok sikert kívánunk!”

Németh Szabolcs irányításával tavaly bajnok és kupagyőztes lett a Fatum-Nyíregyháza. Szasa Nedeljkovics 2014-ben a kecskeméti férficsapatot vezette bajnoki címig és kupagyőzelemig, míg 2016-ban és 2017-ben a békéscsabai női csapattal ismételte meg ugyanezt a teljesítményt, s ebben a két esztendőben veretlenek maradtak magyar csapattal szemben. Tavaly a kaposvári lányokkal lett bronzérmes a Magyar Kupában, a bajnokságban pedig negyedik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik