CS. B., MTI 2022.03.24 19:27 Frissítve: 2022.03.25 01:57

Női röpi Extraliga: ismét előnyben a negyeddöntőben a Szent Benedek

A Szent Benedek RA ismét előnyt szerzett az Újpest ellen a női röplabda Extraliga negyeddöntőjében, míg a Vasas elődöntőbe jutott, miután az MTK elleni párharc harmadik mérkőzését is megnyerte.

 

Ismét előnyben a negyeddöntőben a Szent Benedek RA (Fotó: Földi Imre)

 

Múlt pénteken a párharc első mérkőzését hazai pályán öt játszmában megnyerte a Szent Benedek RA, majd hétfőn idegenben is öt szettben győzött. Utóbbi találkozó után viszont az Újpest óvást nyújtott be a magyar játékosok szerepeltetésére vonatkozó szabály megsértése miatt, a fellebbviteli bizottság pedig megsemmisítette az eredményt, így a mérkőzést az UTE nyerte 3:0-ra.

Ezúttal a vendég UTE került előnybe, ám a Magyar Kupa-ezüstérmes házigazda fordítani tudott, és ismét vezeti a párharcot.

NŐI EXTRALIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉSEK

Szent Benedek RA–UTE 3:1 (–17, 16, 16, 21)
Balatonfüred, Balaton Szabadidő és Konferencia Központ, 98 néző. V: Tillmann, Selega.
SZBRA: Szavovics 14, Vacsi 13, Stijepic 19, Kiss G. 9, Koprivica 8, Iosia 3. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Jimerson 2. Vezetőedző: Dejan Desnica.
UTE: Ovecková, Krasteva 14, Ambrosio 3, Petőváry 9, Koleva 13, Gyimes 10 Csere: Dömsödi, Kis D. (liberók), Del Rio 7, Durst, Szabó L., Manninger. Vezetőedző: Horváth András.
MESTERMÉRLEG
Dejan Desnica:
 – Ez volt a hetedik mérkőzésünk az Újpest ellen a szezonban és mind a hét meccset megnyertük a pályán... Ma is megérdemelt volt a sikerünk, sokat tettünk érte, mindenki kivette a részét a győzelemből. Vasárnap van még egy mérkőzésünk, szeretnénk lezárni a párharcot.
Horváth András: – Azt gondolom, hogy ez egy nehéz mérkőzés volt. Helyenként feszültebben röplabdáztunk, illetve volt olyan szituáció, amikor a lehetőséget nem tudtuk megragadni. Ettől függetlenül vasárnap vár ránk egy fontos összecsapás, nem csüggedhetünk és nem gondolkodhatunk túl sokat ezen a meccsen. Ebből gyorsan fel kell építeni saját magunkat. Vasárnap pedig az összes erőnket magunkkal kell vinni a pályára, és a lehető legagresszívabban kell röplabdáznunk. Továbbá szeretném megköszönni szimpatizánsainknak a mai szurkolást!
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Szent Benedek RA javára.

Fatum-Nyíregyháza–1. MCM-Diamant Kaposvár 1:3 (–20, 16, –16, –18)
Nyíregyháza, Continental Aréna, 542 néző. V: Bátkai-Katona, Halász.
FATUM: Radosová 18, Bodovics 8, Radonjics 12, Vasileva 10, Pintér 4, Cicic 3. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Milanová 4, Vaida 6. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovic
DIAMANT: Wirth 9, Basnakova 13, Szedmák 10, Lemmens 16, Grbac 7, Matics 16. Csere: Szpin (liberó), Hegyi, Budai. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
MESTERMÉRLEG
Szasa Nedeljkovics:
 – Kritikus helyzetekben ellenfelünk jobban koncentrált, és a fontos valamint a hosszú labdameneteket rendre a kaposváriak nyerték. Nincs más választásunk, nyernünk kell ismét idegenben, hogy visszatérjünk az ötödik találkozóra Nyíregyházára.
Vincent Lacombe: – Örülök, hogy sikerült a saját játékunkat játszani, és ezt a mérkőzés teljes terjedelmében fent tudtuk tartani. Fontos, hogy ha ezt a szintet tudjuk tartani, akkor képesek vagyunk a győzelemre. Ma este a legjobb játékosunk nem volt jó formában, de szerencsére a csapat többi tagja hozzátette a saját teljesítményét a győzelemért. Következő mérkőzést otthon játszunk, amire felkészültnek kell lennünk. A legnehezebb feladat, amikor be kell fejezni egy párharcot.
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Kaposvár javára.

Vasas Óbuda–MTK Budapest 3:0 (17, 22, 19)
Budapest, Folyondár utca, 120 néző. V: Szabó P., Ujházi.
VASAS: Zernovic 6, Papp 6, Vezsenyi 17, Takács 5, Kump 3, Király-Tálas 2. Csere: Juhár (liberó), Török, Bojko 11. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
MTK: Windisch 10, Tatár 10, Tettamanti 6, Boskó 5, Giommarini 5, Kilyénfalvi 4. Csere: Szalai A., Weidemann (liberók), Borsos, Petri. Vezetőedző: Leiszt Máté.
MESTERMÉRLEG
Jannisz Atanaszopulosz:
 – Azt kívánom, hogy inkább veszítettük volna el a mérkőzést, és Doroti ne sérült volna meg... Ezen kívül nem igazán tudok mit mondani, örülök az elődöntőbe jutásnak és annak, hogy a negyeddöntőben eddig kevesebbet játszók is megmutatták, számíthatok rájuk.
Leiszt Máté: – Először is gratulálok a Vasas Óbuda csapatának, és sok sikert kívánok nekik a további szereplésben, illetve Takács Dorotinak jobbulást kívánunk. A mai meccsel kapcsolatban van bennem hiányérzet, sok pici apró hibánk adódott össze, főként a befejezéseknél, amik ellenfelünk pontszámát növelték. Most lesz kis időnk pihenni, valamint készülni a következő körre.
A párharc végeredménye: 3–0-ra a Vasas nyert.

(MTI/NSO)

2022.06.20 23:20:52

Röplabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Egy sértést megbocsátani: jótétemény, amit a másiknak juttatunk; egy sértést elfelejteni: jótétemény, amit önmagunkkal szemben gyakorolunk.” Mi tagadás, nekem sem könnyű a gyakorlat a Fligl-tanács nyomán, ám egyetértek azzal a tudományos megállapítással, hogy a sértődés mögött mindig valamilyen értékünk látszólagos elveszítése van.

2022.02.24 23:02:56

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Inkább dicsérjük a röplabdánknak nagy piros pontot szerző Vasast.

2022.02.18 00:12:43

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Hihetetlenül hosszú pályafutás zárult le, amely – nem túlzás – a pokol tornácáról indult.

2021.11.21 14:19:25

Röplabda B. D. K.

A 23 éves sportolónőt egész egyszerűen imádja a kamera.

2021.11.10 09:27:11

Röplabda PAPP BÁLINT

A röplabdázó Inneh-Varga Elizabet csapata egyetlen légiósaként beletanulhat a vezérszerepbe.