Férfi röplabda: van esély a magyar-szlovák közös bajnokságra

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.05.22. 19:00
null
Jó és rossz periódusai is voltak a Kazincbarcikának (Fotó: VRCK)
Sorozatban harmadszor végzett a 4. helyen a férfi röplabda Extraligában a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika. A boon.hu Tóth Milán sportigazgatóval készített évadértékelő interjút, amelyben a csapat szereplésének értékelése mellett szó esett a magyar-szlovák közös bajnokságról is.

 

Az évadban nyújtott teljesítményről:

„Mindenki csalódásként élte meg ezt az idényt, bár folyamatosan voltak nehézségek, tavasszal betegséghullám, valamint sérülések is nehezítették a dolgunkat – kezdte Tóth Milán sportigazgató. – Természetesen szerettünk volna előrébb lépni, az összkép javult is, ám a helyezést tekintve nem tudtunk javítani. A Fehérvár összességében extrát nyújtott ellenünk, mi nem tudtuk azt a nyugodt játékot nyújtani nyomás alatt, amire előzőleg képesek voltunk. Nehéz most már azt megmondani, megjósolni, hogy milyen lenne a szánk íze, ha bejutunk a döntőbe, az biztos, hogy papíron nekünk volt erre a legnagyobb sanszunk. Amit a rájátszásban nyújtottunk, az nem volt elég, annak ellenére, hogy voltak jobb meccseink, jó momentumaink, de a MÁV Előre-Foxconn megérdemelten jutott túl rajtunk. A csapat azonban bizonyította a tartását a Pénzügyőr ellen, nyertünk ellene idegenben, ami a korábbi évadokban, bajnokikon nem jött össze. Tette a keret mindezt a válogatott kerettag Blázsovics nélkül, akinek a vállfájdalmai annyira komolyak voltak, hogy nem volt értelme bevetni. A Magyar Kupában a döntőbe kerülés nem volt egyszerű, kétszer ki is kaptunk a Kaposvártól, ugyanakkor a bronzérmet illett volna megszerezni – a Kecskemété lett, mert 3:2-re kikaptunk tőle.”

„Azért egy remek szériát nem lehet csak véletlenül összehozni…”

„A Barcika két sikerrel nyitotta a bajnokságot, bár azok sem voltak „olyan” meggyőzőek. Ezt követte öt vereség, ami után egy tizenkét meccses jó széria jött. Láttuk tehát a magunk hibáit, a hiányosságainkat, de még rossz játékkal is képesek voltunk nyerni. Azért egy remek szériát nem lehet csak véletlenül összehozni, nagyon komoly ellenfelekkel csatáztunk ki-ki meccseken, igaz, az még nem a lényegi része volt a bajnokságnak. Abban, hogy ilyen szezon van mögöttünk, magam is hibás vagyok, benne van a felelősségem, a vezetőség felelőssége. Mert olykor nem voltunk sem határozottak, sem következetesek. Racionálisabb döntések kellettek volna bizonyos pillanatokban, pusztán érzelmi döntésekkel nem lehet bajnokságot nyerni.”

A nemzetközi kupaindulásról

„Lenne esély arra, hogy szabadkártyásként ott legyünk a CEV által szervezett sorozatban, a Challenge-kupában, de a következő idényre nem neveztünk. Ehelyett a remélhetőleg induló magyar-szlovák közös rendezésű próbabajnokságot használjuk fel a nemzetközi tapasztalatszerzésre. A szövetségek között még nincs megállapodás, a csapatok már jelezték, indulnának, vélhetően öt-öt klub. A szlovák szövetség és az ottani csapatok részéről ez egy rég eldöntött kérdés, magyar oldalról még nincs kimondva, de lassan kellene. Egy nemzetközi sorozat előkészítése nem hasraütésszerűen megy, klubunk már évek óta szorgalmazza. Ez elengedhetetlen a magyar röplabdázás érdekében, is.”

A teljes interjút ide kattintva lehet elolvasni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik