MTI/K. B. 2021.04.08 20:10 Frissítve: 2021.04.08 23:43

Férfi röpi Extraliga: a Pénzügyőr egy lépésre került a trófeától

A Pénzügyőr 3:0-ra legyőzte a házigazda Kaposvárt a férfi röplabda Extraliga döntőjének második, csütörtöki összecsapásán, így már 2:0-ra vezet az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcon – közölte az MTI.

A Pénzügyőr egy lépésre került a trófeától az Extraligában (Fotó: Török Attila, archív)

 

A párharc első, hétfői mérkőzésén az akkor házigazda Pénzügyőr simán, 3:0-ra legyőzte a somogyiakat – a szezon során immár negyedszer –, a Kaposvár csak az utolsó játszmában tudta megnehezíteni Jókay Zoltán tanítványainak dolgát.

Az argentin Ruben Wolochin edzette Fino csütörtökön jól kezdett és vezetett is, de Rása Alex kiváló nyitásaival fordítottak, majd négy ponttal megléptek a vendégek. A Kaposvár ugyan kétszer is közelebb zárkózott, de a 62-szeres válogatott Kovács Zoltán ponterős játékának köszönhetően a PSE simán vezetést szerzett – írja az MTI.

A második játszmában villámrajtot vettek a fővárosiak, akik remekül szerváltak, ezzel jól hatástalanítva a hazaiak egyik fő fegyverét, a centertámadásokat. Ennek hiányában a kaposváriak játéka szinte csak az ütőkre koncentrálódott, ezt a budapestiek blokkja remekül hatástalanította, és mivel a vendégek támadásban is hatékonyak voltak, nagy különbséggel nyerték a szettet.

A harmadik felvonásban is jobban kezdett a Pénzügyőr, de a Kaposvár a korábbinál hatékonyabban röplabdázott, így tartotta a lépést riválisával, Jókaynak pedig a mérkőzés során először időt is kellett kérnie. A taktikai utasítások segítettek, a PSE végig vezetve mérkőzéslabdákhoz jutott, amelyek közül a Kaposvár négyet nagy bravúrral hárított, de az ötödiknél már tehetetlen volt, így a budapestiek ezúttal is 3:0-ra győztek, közel kerülve a bajnoki aranyéremhez.

A Pénzügyőr újabb sikerével továbbra is veretlen az Extraliga mostani idényében, az elmúlt két szezont számolva pedig 36 megnyert összecsapás mellett mindössze egy vereségnél tart.

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Fino Kaposvár–LV Sport Pénzügyőr SE
0:3 (-20, -15, -25)
Kaposvár. V: Szabó P., Horváth M.
FINO: Bögöly 5, Makarov 3, Melnyikov 13, Horváth K. 10, Veleckij 3, Keen. Csere: Bozóki Bence (liberó), Iván G., Ouyachi 4, Kiss M. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
PSE: Rása 8, Magyar B. 2, Reffatti 14, Pedro 10, Kovács Z. 14, Kiss D. 5. Csere: Feliciano (liberó). Vezetőedző: Jókay Zoltán.
MESTERMÉRLEG

Ruben Wolochin: – Gratulálok a Pénzügyőrnek. Nem tudtuk a saját játékunkat játszani a harmadik szettig, és ez görcsössé tette a csapatot. Szombaton javítani szeretnénk.
Jókay Zoltán: – Kettő. Elégedett vagyok, hiszen győztünk. A célunk az volt, hogy az első mérkőzés után a másodikat is megnyerjük. Akik látták az első összecsapást, azok érzékelhettek hasonlóságot az első mérkőzéssel.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Pénzügyőr javára.
  

 

2021.04.09 23:28:37

Röplabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha megkövetelni nem is lehet, reménykedni muszáj abban, hogy a sport, a játék erősebb.

2020.10.10 10:46:40

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Olykor bajba került a nagy szája miatt, de amit elért azt mind a röplabdának köszönheti.

2020.08.08 23:17:46

Röplabda SZABÓ GÁBOR

Brutálisan kemény ötjátszmás háború ért véget, Pista. Enyhén szólva nem a kedvenc posztodon játszottál.

2020.06.17 19:02:05

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A sportág valaha volt legeredményesebb edzője a matematikából, a balettből is alapelemeket vesz át az erőröplabdájához.

2020.05.03 17:49:15

Röplabda MTI

A 44 éves brazil kiválóság visszavonulásáról a brazil és az olasz média számolt be vasárnap.