Paralimpia 2016: Rio az utolsó kívánsága, meg akar halni a sportoló

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.07. 10:02
„Csak azt látják az emberek, hogy mosolygok az aranyéremmel a nyakamban, azt azonban nem tudják, mennyire szenvedek” – a riói paralimpiára készülő Marieke Vervoort nyilatkozata a legmegrázóbb talán, amit valaha hallottunk.

Marieke Vervoort kerekesszékes versenyző aranyéremre vágyik a riói paralimpián, az ötkarikás játékok után azonban be akarja fejezni sportolói pályafutását. És az életét is.

„Szenvedek folyamatosan. Van, hogy öt-tíz percet alszom csak éjszakánként. Nem bírom tovább, Rio az utolsó kívánságom” – mondta a Le Parisiennek a belga paralimpikon, akinek gyógyíthatatlan degeneratív gerincbetegsége van.

„Mikor a székemben ülök és versenyezhetek, minden fájdalmam eltűnik, amikor azonban kiszállok, lesújt a sötétség. Félelemmel, fáradtsággal, idegességgel és szomorúsággal harcolok mindennap. Ez az aranyérmek ára” – tette hozzá.

„A verseny után befejezem a sportolói karrierem. Mindent megteszek, hogy az élet szépségeire koncentráljak. Olyan dolgokat éltem meg, amikről mások csak álmodoznak. Van egy bakancslistám, amin végig akarok menni, de már az eutanázián gondolkodom” – vallotta be őszintén a 37 esztendős Vervoort, aki 4 éve 100 méteren aranyat, 200 méteren pedig ezüstöt nyert T52-es kategóriában.

Belgiumban 2002 óta lehet kérni az eutanáziát, három orvos írásos engedélye kell hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik