Olaszország: Davide Lanzafame vezetőedzői munkát kapott hazájában

Vágólapra másolva!
2023.05.29. 19:50
null
Davide Lanzafame hazatér Olaszországba (Fotó: Getty Images)
Davide Lanzafame, a labdarúgó NB I kétszeres gólkirálya, valamint a Pestszentimre korábbi edzője munkát kapott Olaszországban. Lanzafame a Borgaro Nobis 1965 edzője lesz.

Davide Lanzafame öt csapatban, köztük a Juventusban is játszott az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A). 2013-ban szerepelt a Budapest Honvédban, amelyhez 2016-ban visszatért és bajnoki címre vezette a most kieső kispestieket. 2018-ban egy idényre a Ferencvároshoz igazolt, amellyel szintén bajnoki aranyérmet nyert. Ezt követően visszatért a Honvédhoz, amellyel magasba emelhette a Magyar Kupát.

Aktív labdarúgó-pályafutását követően a Pestszentimrei SK vezetőedzője lett. Innen 2022 decemberében távozott személyes okok miatt. Most hazájában, Olaszországban kapott munkát, ugyanis Lanzafame lett az ASD Borgaro Nobis 1965 új edzője, írja a seried24.com.

˜„Az első lépés az új szezonban a kiválóság. A klub úgy döntött, hogy az új futballprojektet egy korábbi profi labdarúgóra bízza, aki úgy döntött, Olaszországban a mi klubunknál kezdi meg edzői pályafutását” – olvasható a klub közleményében. A Borgaro Nobis az olasz ötödosztály 17. helyén végzett a mostani idényben.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik