Olaszország: a szaúdiak állnak Roberto Mancini sokkoló lemondása mögött?

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.08.14. 13:32
null
Roberto Mancini búcsút intett az olasz válogatottnak (Fotó: AFP)
A szaúdi labdarúgó-szövetség mesés ajánlata is szerepet játszhatott abban, hogy Roberto Mancini vasárnap váratlanul lemondott az olasz válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

 

A pletyka már a lemondás után terjedni kezdett a közösségi médiában, és hétfőn a tekintélyes olasz sportlap, a La Gazzetta dello Sport is hosszú cikket szentelt a témának.

A Gazzetta szerint a szaúdi válogatott kispadjára kiszemelt José Mourinho elutasító válasza után került előtérbe Roberto Mancini.

Az olasz sportlap szaúdi forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy Mancinit három évre szóló szerződéssel csábítja a „futballőrületben élő ország”, fizetése évi negyvenmillió euró lesz. A megállapodást akár már a hét első felében alá is írhatják.

Mancini szeptemberben mutatkozhat be a szaúdi válogatott szövetségi kapitányaként, novemberben kezdené a csapattal a vb-selejtezőket, majd januárban következik az Ázsia-kupa Katarban – az elvárás a serleg elhódítása. Szaúd-Arábia eddig háromszor lett Ázsia bajnoka, legutóbb 1996-ban.

Az olasz média megszólaltatta Mancini édesanyját, Mariannát is, aki arról beszélt: mivel fiával sohasem beszélnek a munkájáról, őt is meglepte a lemondása.

„Annyi bizonyos, hogy Roberto képtelen túltenni magát Gianluca Vialli halálán – világította meg a hátteret Marianna Mancini. – Hogy mik a tervei? Fogalmam sincs. Pillanatnyilag Franciaországban nyaral, remélem, jól van. Fel fogom hívni, és ha akarja, majd megmagyarázza, miért döntött így. De bármit is mondjon, szülőként mindig támogatni fogjuk, és mindig hazavárjuk.”

Mint ismert, a januárban hosszú betegség után elhunyt Vialli nemcsak segítője volt Mancininek a válogatott mellett, hanem játékoskori klubtársa, barátja is a Sampdoriában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik