Mint mindig: újra egymás ellen a Roma és az Inter

Vágólapra másolva!
2011.01.27. 22:57
null
Az első gólt szerző Vucsinics (jobbra) és Borriello ezúttal is ünnepelhetett (Fotó: Action Images - archív)
A Roma 2–0-ra győzött a Juventus vendégeként a labdarúgó Olasz Kupa csütörtök esti negyeddöntőjében, és ezzel bejutott a legjobb négy közé, ahol az Internazionale lesz az ellenfele.

Az addig nem túl eseménydús mérkőzést a Roma 65. percben született első gólja változtatta meg: Mirko Vucsinics a tizenhatos bal oldali vonalánál kapott labdát, néhányat lépett vele befelé, majd jobbal a hosszú sarokba kanyarított – Marco Storari kapus nem először nem volt a helyzet magaslatán.

Az első félidő könnyen felejthető játékot hozott, legfeljebb az érdemel említést, hogy mindkét csapat elveszített játékost sérülés miatt: a Romából Brighi a 40. percben kért cserét, és nem tudott kifutni a második játékrészre Menez (Roma), valamint Amauri (Juventus) sem.

A szünet után Vucsinics góljáig folytatódott az első félidőben látott játék, és bár a 65. percet követően mozgalmasabbak lettek a támadások, jelentős helyzet sokáig nem alakult ki, leszámítva Mexes fejesét, amelyet Storari védett. A ráadáspercek tartogattak egy gyönyörű megoldást: az első gólt is előkészítő De Rossi előreívelését követően a leshatárról kilépő, csereként beálló Taddei közelről akrobatikus mozdulattal lőtt a hálóba.

Győzelmével a Roma bejutott az elődöntőbe, ahol elégtételt vehet az Interen a tavalyi fináléban elszenvedett vereségért. Érdekesség, hogy az Olasz Kupa megelőző hat kiírásban mindig összeakadt a két csapat – ötször ráadásul a döntőben: háromszor az Inter, kétszer a Roma hódította el a serleget.

Ami a Juventus és a Roma egymás elleni mérlegét illeti, egy négyes Juve-győzelmi sorozatot követően a fővárosiak immár három összecsapásuk óta veretlenek.

JUVENTUS–ROMA

0–1, Vucsinics

0–2, Taddei

OLASZ KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Juventus–Roma 0–2 (Vucsinics 65., Taddei 91.)
KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Sampdoria–Milan 1–2 (Guberti 51., ill. Pato 17., 21.)
Palermo–Parma 0–0 – tizenegyesekkel 5–4
Napoli–Internazionale 0–0 – tizenegyesekkel 4–5
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Internazionale–Roma
Palermo–Milan
A mérkőzéseket április 20-án és május 11-én, a finálét – ha egyik résztvevője sem játszik BL-döntőt – május 29-én játsszák.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik