Juventus: Carlos Tévez hazatér a Bocához – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.27. 07:54
null
Carlos Tévez hazatér – hirdette a Boca honlapja
Tíz és fél év, kilenc esztendő európai légióskodás után hazatér Carlos Tévez. Az argentin labdarúgó nevelőegyüttese, a Boca Juniors Argentína Kolumbia elleni sikeres Copa América-negyeddöntője alatt – amelyen Tévez továbbjutást érően talált be a tizenegyesrúgások során – jelentette be, hogy véglegesítette a támadó szerződtetését  a Juventustól.

 

„Ez az öröm, az elégedettség napja – olvasható a Boca-elnök Daniel Angelici „üdvözlete” a Buenos Aires-i klub honlapján. – Carlos Tévez visszatérése kiemelkedő pillanat a karrierjében, ami fantasztikus hír nem csak a Boca minden támogatója és szurkolója, de az egész argentin labdarúgás számára is. Carlos jelenléte újabb ugrást jelent a csapat keretének erősítésében.”

A 31 éves csatár 2005-ben a brazil Corinthians kedvéért hagyta el a Bocát, amelyben bemutatkozott az élvonalban, majd másfél év után következett Európa, ahol megjárta a West Ham Unitedet, a két manchesteri klubot, előbb a Unitedot, majd a Cityt, 2013 óta pedig a Juventusban szerepelt, amellyel június elején Bajnokok Ligája-döntőt játszhatott a Barcelona ellen.

Tévez az MU-val megnyerte a BL-t és a klubvilágbajnokságot 2008-ban, s van három angol és két olasz bajnoki címe is, egy-egy angol és olasz kupa mellett. A csatárt a Dél-Amerikában (zömmel a Bocánál) töltött időszaka alatt háromszor választották meg a földrész legjobb játékosának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik