Az Inter nyerte meg a TIM-kupát Bariban

Vágólapra másolva!
2010.08.14. 00:20
null
Sneijder szép gólt lőtt a Juvénak (Fotó: Action Images)
Az Inter nyerte meg a tizedik alkalommal kiírt TIM-kupát Bariban a Milan és a Juventus előtt. A fekete kékek Wesley Sneijder góljával legyőzték a torinóiakat, majd tizenegyesekkel nyertek a városi rivális ellen. A Juve tizenegyesekkel kapott ki a Milantól.

INTER–JUVENTUS

Az Inter és a Juventus összecsapásával kezdődött meg az immár tizedik alkalommal kiírt TIM-kupa, amelyet ezúttal Bariban rendeztek meg.

A milánóiak erős csapattal léptek pályára, amelyben helyet kapott a végül minden bizonnyal az Internél maradó Maicon is.

A 25. percben a világbajnoki ezüstérmes Wesley Sneijder döntötte el a meccset: a holland játékos tolt néhányat a labdán, majd 20 méterről kilőtte Alex Manninger kapujának bal felső sarkát.

INTERNAZIONALE–JUVENTUS 1–0
 

 

MILAN–JUVENTUS

A második negyvenöt perces találkozó első felében a Juventus a Milan ellen folytatta szereplését, és a torinóiak uralták a játékot, számos veszélyes helyzetet kialakítottak. A „zebrák" Diego révén több alkalommal is veszélyeztettek, de Marco Amelia nagyszerűen védett.

A 20. percben aztán Ronaldinho megszerezte a vezetést a Milannak: a brazil jó labdát kapott a tizenhatos bal oldalán, és nagyszerűen tekerte a labdát a kapu bal oldalába.

A 33. percben azonban Diego egyenlített: jó indítást kapott, és ezúttal már megverte Ameliát, aki mellett a kapu lőtt, így jöhettek a tizenegyesek, amelyekkel a Milan győzött.

MILAN–JUVENTUS 1–1 (TIZENEGYESEKKEL 4–2)
A DigiSport felvétele)

 

INTER–MILAN

A döntővé avanzsáló harmadik meccsen a két milánói együttes csapott össze egymással, és a piros-feketék kezdték jobban a találkozót. Filippo Inzaghi majdnem megszerezte a vezetést, de csúsztatása a felső lécről pattant ki.

A meccs második felére azért magára talált az Inter, és Amantino Mancini, valamint Dejan Sztankovics révén veszélyeztetett néhányszor, ám gólt nem sikerült szereznie, így ezen a meccsen is a tizenegyesek döntöttek.

Mathieu Flamini kihagyott tizenegyese után az Inter volt előnyben, és a sorsdöntő lövés Ronaldinhóra maradt, aki a kapufát találta el, így a fekete-kékek nyerték meg a trófeát.

INTENAZIONALE–MILAN 0–0 (TIZENGYESEKKEL 3–2)

 

TIM-KUPA
INTER–JUVENTUS 1–0
A KEZDŐCSAPATOK
INTER: Júlio César – Maicon, Materazzi, Lúcio, Chivu – Cambiasso, Nwankwo – Pandev, Sneijder, Obinna – Eto’o
JUVENTUS: Manninger – Grygera, Bonucci, Chiellini, De Ceglie – Pepe, Sissoko, Felipe Melo, Lanzafame – Del Piero, Trezeguet
Gólszerző: Sneijder (25.)
 
MILAN–JUVENTUS 1–1 – tizenegyesekkel 4–2
A KEZDŐCSAPATOK
MILAN: Amelia – Abate, Nesta, Bonera, Antonini – Gattuso, Pirlo, Ambrosini – Oduamadi, Borriello, Ronaldinho
JUVENTUS: Storari – Motta, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie – Felipe Melo, Marchisio, Pepe, Lanzafame – Diego, Amauri
Gólszerzők: Ronaldinho (20.), ill. Diego (33.)
 
INTER–MILAN 0–0 – tizenegyesekkel 3–2
A KEZDŐCSAPATOK
INTER: Castellazzi – Maicon, Córdoba, Materazzi, Biraghi – Sztankovics, Nwankwo; Mancini, Coutinho, Biabiany – Milito
MILAN: Abbiati – Oddo, Bonera, Yepes, Zambrotta – Ambrosini, Pirlo, Flamini – Merkel – Inzaghi, Huntelaar

 

 A TORNA VÉGEREDMÉNYE
Inter 2 1 1 1–0 5
Milan 2 1 1 1–1 3
Juventus 2 1 1 1–2 1

A TIM-kupa szabályai szerint 45 perces mérkőzéseket játszanak egymással a csapatok, és döntetlennel záruló rendes játékidő esetén tizenegyesekkel döntik el a találkozót. A győzelemért három, a tizenegyespárbajban megnyert meccsért kettő, a tizenegyespárbajban elveszített összecsapásért egy pont jár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik