Serie A: fordított Bergamóban, és sorozatban hatodszor nyert a Bologna

Vágólapra másolva!
2024.03.03. 19:52
Atalanta BC v Bologna FC - Serie A TIM
Lewis Ferguson szerezte a Bologna győztes találatát Bergamóban (Fotó: Getty Images)
A Bologna remek második félidei játékának köszönhetően fordított, és 2–1-re legyőzte az Atalantát az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 27. fordulójának vasárnapi játéknapján.

 

Az Atalanta és a Bologna is a Bajnokok Ligáját érő negyedik helyért van versenyben, ráadásul a meccs előtt csupán két pont volt a különbség a felek között, vagyis kimondottan fontos összecsapásról volt szó. Az Atalantát a reváns vágya is fűthette, hiszen a múlt heti, Internazionale elleni vereségét megelőzően, még december 23-án, épp a Bologna ellen szenvedett vereséget a bajnokságban – akkor 1–0 lett a meccs vége.

Az első félidőt óvatoskodás jellemezte, nagyon kevés helyzet alakult ki, és ez a visszafogott játék inkább a valamivel aktívabb Atalantának kedvezett. A 28. percben Ademola Lookman megszerezte a vezetést a bergamói együttesnek, amire a szünet előtt nem is érkezett válasz – igencsak lassú lefolyású meccsen megérdemelten vezetett az Atalanta 45 percnyi játék után.

A szünetben kettős cserével frissített csapatán a vendégek mestere, Thiago Motta, ami jó húzásnak bizonyult. A második félidőre ugyanis új lendületet kapott a Bologna, amely előbb még csak szorongatta ellenfelét, majd az 57. percben egyenlített, miután Joshua Zirkzee higgadtan gólra váltotta a buktatásért jogosan megítélt tizenegyest. Támadásban maradt a Bologna, mi több, négy perccel később már nála volt az előny: Lewis Ferguson talált be a kapuba csodálatos kapáslövéssel. Fel volt adva a lecke az Atalantának, amely a hátralévő percekben már nem tudott újítani, és elveszítette a rangadót. 1–2

A Bologna sorozatban hatodik győzelmét aratta a bajnokságban, és stabilizálta negyedik helyét a tabellán, sőt, lassan már a harmadik hely felé kacsingat.

OLASZ SERIE A
27. FORDULÓ
Atalanta–Bologna 1–2 (Lookman 28., ill. Zirkzee 57. – 11-esből, L. Ferguson 61.)
KORÁBBAN
Empoli–Cagliari 0–1 (Jankto 69.)
Frosinone–Lecce 1–1 (Sedira 45+2., ill. Krsztovics 61. – 11-esből)
Verona–Sassuolo 1–0 (Swiederski 79.)
KÉSŐBB
20.45: Napoli–Juventus – élőben az NSO-n!
A HÉTFŐI PROGRAM
20.45: Internazionale–Genoa (Tv: Sport1)

SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
Udinese–Salernitana 1–1 (H. Kamara 45+3., ill. Tchaouna 10.)
Kiállítva: Ebosele (64.)
Monza–Roma 1–4 (Carboni 87., ill. Pellegrini 38., Lukaku 42., Dybala 63., Paredes 82. – 11-esből)
Torino–Fiorentina 0–0
Kiállítva: Ricci (45+7.)
PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Lazio–Milan 0–1 (Okafor 88.)
Kiállítva: L. Pellegrini (57.), Marusics (90+4.), Guendouzi (90+6.) 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik