CS. B., MTI 2022.05.15 22:16 Frissítve: 2022.05.15 23:04

Női ökölvívó-vb: Hámori Luca is búcsúzott

Utolsó magyarként Hámori Luca is kiesett az Isztambulban zajló női ökölvívó-világbajnokságon, mivel vasárnapi nyolcaddöntőjét megosztott pontozással elveszítette.

 

Utolsó magyarként Hámori Luca is kiesett az Isztambulban zajló női ökölvívó-világbajnokságon (Fotó: Török Attila)

 

A 66 kilogrammban szereplő, 20 éves kőszegi tehetség a négyfős magyar csapat egyetlen isztambuli sikerét aratva verte csütörtökön az ausztrál Jelena Prziovska-Strachant, a nyolcaddöntőben pedig az üzbég Navbahor Hamidova várt rá, aki korábban a kazahok olimpiai bronzérmesét, Dariga Szakimovát múlta felül.

A nemzetközi szövetség közvetítése alapján a  mérkőzésen Hámori igyekezett kerülni a közelharcot, amelyben riválisa nagyon erős, és messziről indított balegyenes-jobbhorog kombinációkkal próbálkozott, az első menetben váltakozó sikerrel. Ekkor sok volt a pontatlanság az indításaiban, míg riválisa többször jól ütött közbe, s ha tehette, közelről sorozta a magyart. A menetben ugyanakkor nem volt jelentős a különbség a felek között, s az öt pontozóból négy az üzbéget, egy pedig a magyar versenyzőt látta jobbnak.

A másodikban Hámori ütései jobban működtek, több tiszta találata is volt, míg Hamidova visszafogottan teljesített, így nem meglepő módon ebben a szakaszban a magyart látták négyen jobbnak, az üzbéget pedig csak egy pontozó. Ezek után a harmadik három perc döntött, amelyre Hamidovában maradt több tartalék. Hámori láthatóan egyre fáradtabban mozgott, egy-két jó ütése, kombinációja volt, de a hátulról indított támadásai ritkán találtak, s ütésszámban is elmaradt ellenfelétől, aki végül 4:1-es pontozással győzött, és jutott be a legjobb nyolc közé.

A magyar csapat számára így véget ért a torna, melyen Szűcs Szabina (57 kg), Dudek Beáta (52 kg) és Nagy Tímea (81 kg) is az első meccsén kikapott.

(MTI)

2022.04.21 21:40:37

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Muhammad Alihoz és „névrokonához”, Mike Tysonhoz hasonló kaliberű, hatású egyénisége a nehézsúlynak.

2022.03.29 07:59:51

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Egymillió dollárnál nekem fontosabb nyolcmillió kubai szeretete” – 70 éve született Teófilo Stevenson.

2022.03.14 22:52:23

Ökölvívás HEGYI TAMÁS

Bobby Dobbs száztíz éve Budapesten vert tanyát, hogy értékes útmutatást adjon gyerekcipőben járó ökölvívósportunknak.

2022.03.11 10:12:27

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

A BTK bunyósai képtelenek voltak elviselni a csb-vereséget.