Találatok a vb-öröknaptár címkére

Találatok száma: 3

Gólok, hősök, felejthetetlen meccsek, kultikus események – vb-történelem napról napra, rengeteg videóval

2022-02-28 00:24:26

Az ideit, a sorrendben 22.-et rendhagyó módon novemberben, decemberben rendezik meg Katarban, de ettől még tény: a labdarúgó-világbajnokságok hagyományosan a május végétől július közepéig, végéig terjedő heteket foglalják el a naptárban. Egészen pontosan május 27-től július 30-ig tart a „vb-évszak”: az eddigi összes világbajnoki mérkőzést ebben a 65 napos naptárszeletben játszották le. Elsősorban vb-függőknek szánt sorozatunk, az immár egy évtizednél hosszabb ideje bővülő vb-öröknaptár ezt az idővonalat követve dolgozza fel az eddigi tornák történetét napról napra. A vb-történelem egyik híres-hírhedt eseménye, Diego Maradona „Isten kezével” ütött góljának évfordulójára időzítve elkészítettük sorozatunk összefoglaló oldalát – íme!

vb-öröknaptár vb-történet vb-történelem

Nézőcsúcs az első vb-n, Uruguay gólzáporral jut be a döntőbe

2010-07-27 12:40:58

1930-ban ezen a napon, július 27-én alakult ki az első labdarúgó-világbajnokság döntőjének párosítása: Uruguay valósággal kiütötte Jugoszláviát, készülhetett tehát az Argentína elleni fináléra.

vb-öröknaptár vb-történet foci-vb Uruguay Jugoszlávia

Inkább behelyezi, mint belövi: születésnapos az első magyar vb-gól!

2014-05-25 23:23:04

Van kedvük egy időutazáshoz a labdarúgó-világbajnokságok csodálatos birodalmában? Ha igen, jó helyen járnak: ez a Nemzeti Sport Online 61 részes vb-történeti sorozata, a vb-öröknaptár, amelyben játéknapról játéknapra haladva, videók, fotók, újságcímlapok segítségével bebarangoljuk a vb-évszak nagyjából két hónapját. 1. rész, május 27.

vb-öröknaptár foci-vb Magyarország