Találatok a SportsPro Live címkére

Találatok száma: 4

Emiatt veszít százmillió eurókat a Premier League és a La Liga

2019-09-11 12:06:10

Mérkőzésenként egymillió fontot veszít miatta a Premier League, évente 400 millió eurót a La Liga – mi az? Nem, ezúttal nem egy őrült átigazolási bombahírrel borzoljuk a kedélyeket, hanem egy olyan, kevésbé ismert és nehezen követhető folyamatot mutatunk be, amely súlyos összegekkel károsítja meg a sportvilág szereplőit: az illegális közvetítések területét. A kalóztartalmak (angolul: piracy) egyre nagyobb szeletet szakítanak ki a sportvilág közös tortájából, átfogó megoldás pedig egyelőre nincs ellenük. A technológiai fejlődés és a bürokrácia a „kalózok” malmára hajtja a vizet, egyre jobb minőségben és egyre nagyobb mennyiségben érhető el a lopott élő tartalom az interneten. Hogy mindez hová vezet? A londoni SportsPro Live sportbiznisz-konferenciáról készített cikksorozatunk záró részében ennek jártunk utána, a témában fellelhető kutatások mellett a rendezvényen részt vevő nemzetközi szakértők (Cameron Andrews – beIN Sports; Andre Roy – BT Sports; Jean-Marc Marcine – Synamedia) gondolatainak összefoglalásával.

streaming SportsPro Live Premier League NFL NBA La Liga

Lásd azt, amit Messi! – forradalom a sportközvetítésekben

2019-08-26 15:21:14

A következő néhány évben jelentős újítások jelennek meg a sportközvetítésekben. A játékos szemszögéből való visszajátszás technológiája már fejlesztés alatt áll, és hamarosan az okostelefonnal vagy a távirányítóval is kiválaszthatjuk majd, hogy kinek a nézőpontjából szeretnénk újra látni egy-egy gólhelyzetet vagy vitatott szituációt. Az Intel fejlesztésének egy részterülete, a TrueView már most elérhető az NFL-ben, az NBA-ben és néhány spanyol, valamint angol csapatnál: ők készítik például a La Liga-közvetítések során már többször megcsodált 360 fokos visszajátszásokat is. A szurkolók által elvárt folyamatos megújulásról és az informatikai vívmányok sportba való beemeléséről Tom Hinest, az Arsenal saját tartalmakért felelős vezetőjét és Jonathan Levene-t, az Intel sportrészlegének üzletfejlesztési igazgatóját hallgattuk meg a SportsPro Live konferencián.

engagement-mutató TrueView Tom Hines SportsPro Live Premier League NFL La Liga

Az e-sportos világbajnok többet keresett, mint Djokovics Wimbledonban!

2019-08-07 14:04:38

A Fortnite nevű játék nemrég befejeződő világbajnoksága mérföldkőnek számít az e-sportok történetében, ugyanis a 16 éves amerikai győztes, Kyle Giersdorf hárommillió dollárt kapott a sikere után. Többet, mint Novak Djokovics a wimbledoni Grand Slam-győzelméért (2.9 millió dollár) vagy a golfozó Tiger Woods egy Masters-sikerért (2 millió dollár). A kétségtelenül megrendítő összeg (ráadásul 30 millió dollár volt a verseny összdíjazása) mögött azonban valós teljesítmény és valós piac áll. Az e-sport izgalmas világáról a londoni SportsPro Live konferencián több részletet megtudhattunk – exkluzív írásunkban ezt a nehezen feltérképezhető, de kétségkívül izgalmas, gyorsan fejlődő virtuális világot járjuk körbe.

e-sport Twitch Tottneham SportsPro Live Ninja Kyle Giersdorf

Ecclestone-nál hiányoztak a tudatos stratégiák – a Liberty így újítja meg az F1-et

2019-05-23 11:01:04

A Formula–1-ben az elmúlt évek sormintáját követve Mercedes-fölénnyel indult az év a királykategóriában. Habár a versenypályán folytatott küzdelem igencsak egyoldalú, a kulisszák mögött folyamatosan zajlik a sportág megújulása, és rengeteg erőfeszítést tesznek a szurkolók  kiszolgálásának fejlesztése érdekében. A Liberty Media 2017-es belépése, azaz a Bernie Ecclestone utáni éra kezdete óta számos újítást hoztak be a tulajdonosok, az autók átalakulása mellett legalább akkora változásokat láthattunk a közvetítésekben és a körítésben is – erről hallgattuk meg nemrég Sean Bratches-t, a Formula–1 kereskedelmi és marketing igazgatóját, aki a londoni SportsPro Live konferencián tartott előadást.

Wéber Gábor SportsPro Live Sean Bratches Liberty Media F1 Bernie Ecclestone