Találatok a Schmitt Pál címkére

Találatok száma: 71

Gerely után párbajtőr, disszidálás helyett eltiltás – az ifjú Schmitt Pál kalandjai

2022-05-14 11:44:14

Véletlen vagy sem, mindenesetre törvényszerűnek is tarthatjuk, hogy a 80 esztendős Schmitt Pál párbajtőrözőként csapatban volt olimpiai és világbajnok. Bánthatja, hogy hiába nyert nagy versenyeket év közben egyéniben, a legfontosabb viadalokon kevesebb babér termett neki, ám aki egyértelműen csapatember, hisz a kapcsolatokban, annak ez névjegye is lehet. Mondása pedig szállóige: „A győzelem ellen nincs érv, a vereségre nincs kifogás.” A sorozat első része követezik.

vívás sorozat párbajtőr Schmitt Pál Makray Katalin Képes Sport

„Az én könyvem még íródik” – 80 esztendős Schmitt Pál

2022-05-12 22:17:09

Negyven évig volt NOB-tag – rekord. Huszonegy évig MOB-elnök – rekord. Ahogy Schmitt Pál mondja: „Samaranchtól tanultam, hogy akárki van hatalmon, neked együtt kell működnöd velük, mindegy, milyen színűek – és az a legjobb, ha a szövetségek is így csinálják. Idővel kevesebb támogatás jutott, kevesebb döntést hagytak nálunk, de a MOB mindig is az egyik francia város híres jelmondatára hasonított: hánykolódik, de nem süllyed el.” Születésnapi beszélgetés az olimpiai bajnok vívóval, egykori köztársasági elnökkel.

Schmitt Pál NOB MOB

Videó: így vette át a történelmi aranyérmét Liu Shaoang Schmitt Páltól

2022-02-14 13:18:27

Mint ismert, Liu Shaoang olimpiai bajnok lett a rövid pályás gyorskorcsolyázók utolsó férfi egyéni számában, 500 méteren. Az első kétszeres bajnokunk a téli játékokon egy nappal a fantasztikus győzelme után átvette az aranyérmét Schmitt Páltól, aki 1989 és 2010 között volt a MOB elnöke, és 39 éve a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja. A téli olimpiák történetében most másodszor szólt a Himnusz. Íme, az éremátadás!

videó téli sportok téli olimpia képek kép aranyérem

Schmitt Pál: Csakis alázattal lehet jól vezetni a MOB-ot

2022-01-26 22:42:10

Schmitt Pál szerint ahhoz, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság újra aktív és jól működő szervezet legyen, vissza kell állítani a tagság becsületét. Az új elnöknek elsőnek kell lennie az egyenlők között, jó kapcsolatot ápolnia a sportolókkal, edzőkkel, szakosztályokkal, egyesületekkel, szövetségekkel és önkormányzatokkal. A korábbi MOB-elnök úgy érzi, a vezetői tapasztalat és az olimpiai bajnoki cím Gyulay Zsolt mellett szól.

Schmitt Pál Schmidt Gábor MOB Kovács Antal Kemény Dénes Hajdu Balázs

Öttusa: Schmitt Pál szabályellenesnek tartja a lovaglás eltörlését

2021-11-17 16:27:11

A vívásban kétszeres olimpiai bajnok Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság korábbi elnöke, a NOB 1995–1999 közötti alelnöke levelet írt Klaus Schormann-nak, a Nemzetközi Öttusaszövetség német elnökének, alapszabály-ellenesnek nevezve a lovaglás eltörlését.

öttusa lovaglás Schmitt Pál

In preparation for the National Virtual Sports Museum

2021-11-04 10:20:25

At the invitation of Pál Schmitt, former president of Hungary, and member of the International Olympic Committee, the leaders of the organizations maintaining sports traditions gathered on Wednesday at the Carmelite Church of Buda to discuss the possibilities and methods of establishing the future National Virtual Sports Museum.

Schmitt Pál

Sporttörténelem: virtuális sportmúzeum a láthatáron

2021-11-04 10:20:25

Schmitt Pál, volt köztársasági elnök, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja meghívására a sporthagyományok ápolásában részt vevő szervezetek vezetői egyeztettek szerdán a Karmelita kolostorban a leendő Nemzeti Virtuális Sportmúzeum létrehozásának lehetőségéről, módjáról.

virtuális sportmúzeum sportpolitika Schmitt Pál

MOB: lesz olimpia Tokióban, csak nagyon szigorú

2021-05-29 14:08:40

Megtartotta éves rendes közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság, ám a koronavírus-járvány árnyékéban, 55 nappal az idénre halasztott nyári olimpia előtt nyilvánvalóan szokatlan témák is adódtak. A lényeg, hogy igenis lesz olimpia és paralimpia is a nyáron Tokióban, a kvótákkal jól állunk, a MOB pedig informálisan kommunikál a NOB-bal a későbbi hazai olimpiarendezés lehetőségéről.

Tokió 2020 Szabó Tünde Szabó László Schmitt Pál MOB Kulcsár Krisztián

Athletes of the Nation: István Jónyer was nominated as the new member

2021-05-20 09:26:29

Due to the unfortunate death of Sarolta Monspart, the 12th member of the Athletes of the Nation was chosen – among ten candidates, the four-time world champion table tennis player was selected in the first round of voting.

Szabó Tünde Schmitt Pál Jónyer István

Nemzet Sportolója: Jónyer Istvánt jelölték új tagnak

2021-05-20 09:26:29

Monspart Sarolta sajnálatos halála miatt választottak 12. tagot a Nemzet Sportolói – tíz jelölt közül első körös szavazással a négyszeres világbajnok asztaliteniszező került a legendák közé.

Szabó Tünde Schmitt Pál Nemzet Sportolója Jónyer István

Cselgáncs: Orbán Viktor fogadta Marius Vizert

2021-05-03 13:51:20

Orbán Viktor miniszterelnök és Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a Nemzet Sportolója hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta Marius Vizert, a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) elnökét, akivel a sport koronavírus-járvány utáni újraindításban játszott szerepéről tárgyaltak – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

cselgáncs Schmitt Pál Orbán Viktor Marius Vizer

NOB: Thomas Bach újraválasztása megérdemelt – Schmitt Pál

2021-03-15 17:09:04

A Nemzetközi Olimpiai Biztosság korábbi alelnöke, jelenlegi tagja, Schmitt Pál szerint külföldi nézők nem lehetnek majd jelen Tokióban, de a 2024-es párizsi játékokig helyreállhat a (sport)világ régi rendje.

olimpia Tokió 2020 Thomas Bach Schmitt Pál Párizs 2024 NOB

Halhatatlanok: Schmitt Pál, Kőbán Rita és Jónyer István is tag lett

2020-09-30 11:17:07

Közgyűlést tartott szeptember 30-án a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete, tagjai közé választotta Schmitt Pált, Kőbán Ritát és Jónyer Istvánt.

Schmitt Pál Kőbán Rita Jónyer István Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete

Negyven éve lett a NOB megmentője Juan Antonio Samaranch

2020-08-13 20:50:55

A NOB hetedik elnökeként a spanyol főnemest, Juan Antonio Samaranch y Torillót, Spanyolország moszkvai (és ulánbátori) nagykövetét 1980-ban NOB 83. kongresszusán Moszkvában, a Kreml Oszlopcsarnokában választották a megaszervezet első emberévé.

olimpia Schmitt Pál Népsport NOB Juan Antonio Samaranch

Tokió 2020: „Fenn kell tartani a motivációt, nem szabad feladni!”

2020-07-23 20:56:45

2020. július 24-én lett volna a tokiói olimpia hivatalos megnyitója, de mint ismert, a koronavírus miatt egy évvel elhalasztották a 32. nyári ötkarikás játékokat. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár és Schmitt Pál, a Nemzet Sportolója üzent azoknak a magyar sportolóknak, akiknek egy évet még várniuk kell arra, hogy megmérettessék magukat a világ legnagyobb sporteseményén.  

ötkarikás játékok tokiói olimpia olimpikonok koronavírus Tokió 2020 Szabó Tünde

Nemzet Sportolója: Örülök Faragó Tamásnak, mert rendkívüli sportember – Schmitt

2020-07-22 14:20:55

Kárpáti György júniusi halála után új tagot kellett választaniuk a Nemzet Sportolóinak, mivel ismét – az idén már másodszorra – tizenegyen maradtak.  A tagok egy másik korábbi vízilabdázót, Faragó Tamást választották meg a Nemzet Sportolójának. Az NSO Tv stábja ott járt, amikor Szabó Tünde sportért felelős államtitkár bejelentette az eredményt, illetve Schmitt Pál is elmondta nekünk véleményét a szavazással kapcsolatban.

videó Szabó Tünde Schmitt Pál Nemzet Sportolója NSO Tv Kárpáti György

Vívás: Csampa Zsolt a Karmelita Kolostorban járt

2020-07-14 10:19:35

A szombati vívó tisztújító közgyűlés előtt Csampa Zsolt helyettes államtitkár, a Magyar Vívószövetség elnöke Schmitt Pál volt köztársasági elnök, kétszeres vívó olimpiai bajnok irodájában tett látogatást és erről posztolt közösségi oldalán is.

vívás Schmitt Pál Magyar Vívószövetség Csampa Zsolt

Vízilabda: „Benedek Tibor méltó névadója lenne a Duna Arénának”

2020-06-23 16:43:18

Mint arról beszámoltunk, az Emmi javaslatára a kormány dönthet arról, hogy a Duna Aréna a jövőben Benedek Tibor nevét viselje. A Nemzeti Sport felhívása, mely szerint a csütörtökön súlyos betegségben elhunyt, játékosként többek között háromszoros olimpiai bajnok, edzőként pedig világbajnok Benedek Tiborról nevezzék el a Duna Arénát, nyitott fülekre talált, s információink szerint az Emmi hamarosan a kormány elé is terjeszti javaslatát, ha mindehhez az elhunyt sportoló közeli családtagja, például nagykorú örököse hozzájárult.

Schmitt Pál Nemzet Sportolója Kárpáti György Duna Aréna Benedek Tibor