Akárhogy „igyekszik” a Browns, a Jaguars még gyengébb

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2013.09.19. 17:46
null
Cecil Shorts és a Jacksonville számára az idén már egy győzelem is bravúr lenne
Továbbra is a Denver Broncos áll szubjektív NFL-erősorrendünk első helyén, megelőzve a fontos csoportrangadót nyerő Seattle-t és az első két mérkőzésén meggyőző produkciót mutató Chicagót. A denveri vezetéshez hasonlóan nem meglepő a sereghajtó kiléte sem, az első két meccsén összesen 11 pontot szerző Jacksonville helyzete egyszerűen kilátástalan. Pedig a két vereség után egyik legjobb támadóját eladó Cleveland is nagyon „igyekszik” az utolsó pozíció felé.

 

1. (a legutóbbi helyezése: 1.) Denver Broncos (győzelem-vereség mutató: 2-0)
A Giants sem jelentett akadályt a Denvernek, így a második meccsét is megnyerte a Peyton Manning vezette gárda. Manning továbbra sem tud hibázni, abba meg bele sem merünk gondolni, mi lesz akkor, ha Von Miller és Champ Bailey is csatlakozik a kezdőkhöz.

2. (3.) Seattle Seahawks (2-0)
Megmutatta a Seattle, hogy jelenleg jobb a San Franciscónál. A védelem egyben van, nincs gyenge pontja, ekkora segítséggel pedig még egy gyengébb napot kifogó Russell Wilsont is könnyedén elbírt a Hawks.

3. (5.) Chicago Bears (2-0)
Nagyon jó kezdést tudhat magáénak a Bears. 2-0-val áll, és nem csak a számok szépek, hanem nagyon erős mind a védelem, mind a támadósor. Jay Cutlert végre meg tudják védeni, aki így kulcspillanatokban is képes villanni. Nem kérdés, az eddigiek alapján rájátszás-csapatról van szó.

4. (2.) San Francisco 49ers (1-1)
Megvan az első veresége a 49ersnek, ám ez nem annyira meglepő, tekintve a Seahawks hazai veretlenségi sorozatát. Colin Kaepernicket teljesen megfogta a Hawks védelme, bár meg kell említeni, hogy a 49ers támadófala ennyire rossz teljesítményt az utóbbi években nem nagyon nyújtott. A Colts ellen lehet javítani, ott nagy kiütésre van esély.

5. (4.) Houston Texans (2-0)
Amikor kell, mindig villanni tud a Texans támadógépezete, ez pedig elengedhetetlen lesz a rájátszásban. Az újonc DeAndre Hopkinsszal pazar erősítést kapott Matt Schaub, amit ezúttal maximálisan ki is használt, hiszen az ő nevéhez fűződik a Titans elleni rangadót eldöntő győztes TD-elkapás.

6. (9.) Green Bay Packers (1-1)
Javított a Packers, megszerezte idei első győzelmét – nem is akármilyen játékkal! Aaron Rodgers 480 passzolt yardja mellé 4 touchdownpasszt adott, erre nem volt ellenszere a Washingtonnak.

Az Aaron Rodgers-vezette Green Bay-i támadóegység ízekre szedte a washingtoni védelmet (Fotók: Reuters)
Az Aaron Rodgers-vezette Green Bay-i támadóegység ízekre szedte a washingtoni védelmet (Fotók: Reuters)

7. (6.) New England Patriots (2-0)
Továbbra is veretlen a Patriots, ám eddig nem nyűgözött le minket az együttes támadóegysége. Még Tom Brady sem képes elkapni a saját labdáit, ha pedig a wide receiverei erre nem képesek, nagyon nagy bajba kerül a Pats. Nagyon kellene Danny Amendola és Rob Gronkowski, velük teljesen más dimenzió ez a társaság...

8. (7.) New Orleans Saints (2-0)
Ismét az utolsó pillanatokban tudott nyerni a Saints, pedig Drew Brees nem játszott jól, sőt, meglepően rossz döntéseket hozott és sokat hibázott. Ám ismét a védelem volt az, amely erőn felül teljesített, megadva ezáltal a lehetőséget Breesnek ahhoz, hogy fordítson a Tampa Bay ellen.

9. (8.) Atlanta Falcons (1-1)
Idénybeli első sikerét hozta a Falcons is. Nem sokon múlt, mert a remek első félidő után leeresztett a gárda, a Rams pedig majdnem visszajött a meccsbe. Ám Matt Ryanék a végén azért megmutatták, hogy a két csapat közül az Atlanta a jobb.

10. (10.) Cincinnati Bengals (1-1)
Mondhatni simán megverte a Cincinnati Bengals a Pittsburgh Steelerst a hétfő esti rangadón. A Cincy védelme elképesztően erős, de a támadóegysége is egyre inkább megmutatja, micsoda potenciál rejlik benne. Ez ellen a csapat ellen mindenkinek meg fog gyűlni a baja, egyértelműen az AFC North esélyesévé nőtte ki magát.

11. (16.) Kansas City Chiefs (2-0)
A Jaguars után a jóval erősebb Cowboyst is meg tudta verni a tavalyi 1/1-es Chiefs, ami nagy fegyvertény! Alex Smith egyelőre megbízhatóan, jól dobál – úgy tűnik, vele sikerült befoltozni az irányítóposzton évek óta tátongó hatalmas lyukat Kansas Cityben. A harmadik héten is egy kemény próba elé néz a KC, hiszen a Chip Kelly vezette Phillyvel találkozik.

12. (11.) Dallas Cowboys (1-1)
A tavalyi 1/1-es kifogott a Dallason, így első vereségét is megszerezte a csapat. A védelem a látottak alapján egyáltalán nem rossz, viszont a Tony Romo vezette támadógépezet egyelőre még akadozgat, bár meg kell említeni, főleg a játékhívásokban vannak gondok, ami igazából edzői hiba.

13. (13.) Baltimore Ravens (1-1)
Megvan a kötelező győzelem a Cleveland ellen. Az ilyen sikerek elengedhetetlenek lesznek, ha a címvédő idén is be akar jutni a playoffba. Nem jó hír azonban, hogy a futó Ray Rice megsérült, elképzelhető, hogy egy-két meccset ki kell hagynia.

14. (17.) Miami Dolphins (2-0)
A Dolphins az Indianapolist is legyőzte. Mike Wallace ezúttal nemcsak a szájalásban volt nagy, hanem jól is játszott, míg Ryan Tannehill a két fumble-je ellenére megbízható. A védelemmel viszont vannak gondok, a tight endek hatástalanítása még megoldatlan feladat.

Andrew Luck és a Colts a jó kezdés után kissé váratlan vereséget szenvedett
Andrew Luck és a Colts a jó kezdés után kissé váratlan vereséget szenvedett

15. (12.) Indianapolis Colts (1-1)
Már az Oakland elleni összecsapásánál is vékony jégen táncolt a Colts, ám a Miami ellen beszakadt az a bizonyos jég, ki is kapott Chuck Pagano gárdája. Hiába van egy Luckja a csapatnak, a támadókoordinátor Pep Hamilton egyelőre csúnyán leszerepelni látszik, de a Clevelandből egy draftjogért elhozott Trent Richardson változást hozhat. Egyelőre a nyáron jócskán megerősített védelem sem muzsikál túlságosan fényesen.

16. (28.) San Diego Chargers (1-1)
Megvan a Mike McCoy-rezsim első győzelme. A Chargers kerete nem túl erős, de McCoyék megtalálták néhány játékos szerepkörét, Rivers pedig végre nyomás alatt is hatékony.

17. (18.) Philadelphia Eagles (1-1)
Az NFC East egyik csapata sem tudott nyerni, így az Eagles sem. A Chip Kelly féle támadóegység továbbra is robog, ahogy az elkapó DeSean Jackson is, ám a védelemnél súlyos gondok vannak, az pedig nem sok jót ígér, ha pontháborúkba kell belemenniük Vickéknek.

18. (20.) Tennessee Titans (1-1)
Mindig azok a kellemetlen utolsó percek... Sokadszorra jár rosszul az utolsó pillanatokban a Titans, már megnyert összecsapásokat vesztenek el, ami a rossz edzői döntésekre vezethetőek vissza. A Texans ellen sem volt ez másképp, pedig a védelem remekül működött, már csak egy jó játékhívás, illetve egy merész Jake Locker hiányzott a sikerhez.

19. (21.) St. Louis Rams (1-1)
Nem sikerült megismételni az első heti sikert, így 1-1-es mérleggel áll a Rams. Az Atlanta ezúttal túl erősnek bizonyult, Bradfordék egy egész félidős előnyt adtak a Falconsnak, ami sok volt.

20. (29.) Arizona Cardinals (1-1)
Egy teljesen más Arizonát láthatunk idén a pályán. Bruce Arians tovább folytatja a remek munkát, amit elkezdett a csapatnál, ez ezúttal meghozta az első győzelmet is. Mindezt úgy, hogy a sztár elkapó, Larry Fitzgerald nem is volt teljesen egészséges, a mérkőzés második felében nem is játszott. Az ő sérülése kulcskérdés lesz a Cards offense számára, vele viszont az idei esztendő egyik meglepetését szállíthatják Ariansék.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

21. (14.) Detroit Lions (1-1)
Az első heti sima siker után úgy tűnt, hogy az Arizona sem tud kifogni az Oroszlánokon, ám a második félidei szerencsétlenkedésének köszönhetően végül sima, könnyen hozható meccsen kapott ki a Detroit. A buktáért ismét elő lehet venni Jim Schwartz vezetőedzőt, aki továbbra sem képes gátat szabni a játékosai buta szabálytalanságainak, de ezúttal Scott Linehan sem lehet túl büszke a játékhívásaira.

22. (15.) Minnesota Vikings (0-2)
Christian Ponder továbbra sem képes nagy játékokra, Adrian Peterson pedig egyedül nagyon kevés ahhoz, hogy a Vikings meglepetéseket szerezzen. A védelem, habár szállítja a pontokat és a turnovereket, az esetek többségében átjáróház. Míg tavaly az év meglepetéscsapata volt a Minnesota, addig idén egyelőre csak negatív irányba lógnak ki...

23. (19.) Washington Redskins (0-2)
Robert Griffin III egyelőre nem az igazi. Habár lassan kezd játékba lendülni, határozottan látszik rajta a sérülés és az újbóli sérüléstől való félelem. Így gondok vannak a támadóknál, mivel egy jó Griffin nélkül nem fog működni az a játék, ami tavaly ment. Ami a védelmet illeti, a passzjáték ellen totális csőd a fővárosi együttes.

24. (22.) New York Jets (1-1)
Ezúttal nem sikerült az, ami az előző héten összejött a Tampa Bay ellen. Sőt, Geno Smithnek igazából semmi sem sikerült. Érthetetlen, hogy mégis miért a passzjátékot erőltette Rex Ryan és stábja a Patriots ellen, amikor a futás nagyon jól működött? Az ilyen edzői hibákon lehet nyerhető mérkőzést elbukni.

25. (30.) Buffalo Bills (1-1)
Átmeneti év az idei a Billsnél: újonc irányítónak kell vezetnie a csapatot, mégis kijelenthetjük, hogy eddig felemelő, amit a Buffalo produkál. E.J. Manuel az utolsó másodpercekben tudta megfordítani a Panthers elleni meccset – a védelem még sokat fog erősödni, ha a sérült Jairus Byrd is visszatér!

26. (23.) Pittsburgh Steelers (0-2)
Továbbra is totális csőd a Pittsburgh támadóalakulata, egyre forróbb a talaj Todd Haley támadókoordinátor talpa alatt. Hiába a magas korátlag ellenére is brutális defense, amíg az offense nem képes 10-15 pontnál többet feltenni a táblára, nem lehet nyerni.

27. (24.) Tampa Bay Buccaneers (0-2)
Kezd siralmasan kinézni a Tampa Bay helyzete, pedig többre hivatott ez a keret – ha az első két meccs három-három másodperccel rövidebb, két győzelemmel állna a Bucs. Az irányító Josh Freeman gyengén dobál, ami megbénítja az egész támadóalakulatot a Bucsnál. Már arról is volt szó, hogy menni akar, de ezt utólag cáfolták.

28. (25.) New York Giants (0-2)
Az első hetes szerencsétlenkedés után a második sem hozott sokkal nagyobb pozitívumot a Giants számára. Eli Manning egyelőre nagyon rossz formában játszik, a hét eladott labdát pedig kihasználták a riválisok. Ám semmi sincs veszve, hiszen mind a négy NFC East-gárda vereséget szenvedett.

Trent Richardson lejátszotta utolsó meccsét a Browns mezében
Trent Richardson lejátszotta utolsó meccsét a Browns mezében

29. (31.) Oakland Raiders (1-1)
Nem jelentett akadályt a Raiders számára, hogy átlépjen a Jaguarson, ezzel megvan Terrelle Pryor első győztes mérkőzése. A találkozó hőse a védelem mellett a futó Darren McFadden volt, aki 129 yardjával elévülhetetlen érdemeket szerzett az Oakland győzelmében.

30. (26.) Carolina Panthers (0-2)
Nem tud nyerni a Carolina! Igazából ismét magát verte meg Ron Rivera csapata, a sorozatos szerencsétlenkedésben márpedig benne van a vezetőedző keze is. Már tavaly sem tudott mit kezdeni a gárdával, de lassan bebizonyosodni látszik, hogy az utolsó éve lesz ez a Panthers élén.

31. (27.) Cleveland Browns (0-2)
Továbbra sem képes felébredni „nyári álmából" a clevelandi támadóegység, amelyből a vezetőség egy 2014-es első körös draftjogért cserébe kipöckölte az ígéretes Trent Richardsont. Ehhez képest sovány vigasz, hogy Josh Gordon visszatérhet a kétmeccses eltiltása után, de neki Brandon Weeden sérülése miatt a csereirányító Brian Hoyer fog dobálni. Hiába az átlagon felüli védelem, a támadófal romokban van – akárcsak a Browns szezonja.

32. (32.) Jacksonville Jaguars (0-2)
Vasárnap kiderült, melyik csapat a liga leggyengébbje: az Oaklandtől sima vereséget szenvedő Jacksonville. Már most gondok vannak a Jaxnél, nem látszik a fejlődés tavalyhoz képest. Már csak Justin Blackmon visszatérése adhat némi reményt a szurkolóknak, ám arra még heteket várni kell.

STATISZTIKÁK
A 2. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Aaron Rodges (Green Bay)
–Washington 480
A legtöbb futott yard: Doug Martin (Tampa Bay)
–New Orleans
144
A legtöbb elkapott yard: DeSean Jackson (Philadelphia) –San Diego
193
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 813 Aaron Rodgers (Green Bay)
A legtöbb futott yard: 237
LeSean McCoy (Philadelphia)
A legtöbb elkapott yard: 297 DeSean Jackson (Philadelphia)
A legtöbb szerelés: 26 LaRon Landry (Indianapolis)
A legtöbb sack: 4.5 Mario Williams (Buffalo)
A legtöbb interception: 2
heten
NFL 2013, ALAPSZAKASZ
2. FORDULÓ
2013.09.13 2:25 New England Patriots–New York Jets 13–10
2013.09.15 19:00 Atlanta Falcons–St. Louis Rams 31–24
2013.09.15 19:00 Buffalo Bills–Carolina Panthers 24–23
2013.09.15 19:00 Chicago Bears–Minnesota Vikings 31–30
2013.09.15 19:00 Green Bay Packers–Washington Redskins 38–20
2013.09.15 19:00 Indianapolis Colts–Miami Dolphins 20–24
2013.09.15 19:00 Kansas City Chiefs–Dallas Cowboys 17–16
2013.09.15 19:00 Baltimore Ravens–Cleveland Browns 14–6
2013.09.15 19:00 Houston Texans–Tennessee Titans 30–24 – h.u.
2013.09.15 19:00 Philadelphia Eagles–San Diego Chargers 30–33
2013.09.15 22:05 Arizona Cardinals–Detroit Lions 25–21
2013.09.15 22:05 Tampa Bay Buccaneers–New Orleans Saints 14–16
2013.09.15 22:25 Oakland Raiders–Jacksonville Jaguars 19–9
2013.09.15 22:25 New York Giants–Denver Broncos 23–41
2013.09.16 2:30 Seattle Seahawks–San Francisco 49ers 29–3
2013.09.17 2:40 Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers 20–10
3. FORDULÓ
2013.09.202:25Philadelphia Eagles–Kansas City Chiefs
2013.09.2219:00Cincinnati Bengals–Green Bay Packers
2013.09.2219:00Dallas Cowboys–St. Louis Rams
2013.09.2219:00Tennessee Titans–San Diego Chargers
2013.09.2219:00Minnesota Vikings–Cleveland Browns
2013.09.2219:00New England Patriots–Tampa Bay Buccaneers
2013.09.2219:00New Orleans Saints–Arizona Cardinals
2013.09.2219:00Washington Redskins–Detroit Lions
2013.09.2219:00Carolina Panthers–New York Giants
2013.09.2219:00Baltimore Ravens–Houston Texans
2013.09.2222:05Miami Dolphins–Atlanta Falcons
2013.09.2222:25New York Jets–Buffalo Bills
2013.09.2222:25San Francisco 49ers–Indianapolis Colts
2013.09.2222:25Seattle Seahawks–Jacksonville Jaguars
2013.09.232:30Pittsburgh Steelers–Chicago Bears
2013.09.242:30Denver Broncos–Oakland Raiders
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik