nemzetisport.hu
2014.01.08 23:17 Frissítve: 2015.03.30 02:54

„Büszke vagyok rád, Thomas Hitzlsperger! Nagyszerű döntés!”

Miután a korábbi német válogatott labdarúgó, Thomas Hitzlsperger a Die Zeit című német lapnak adott interjúban bevallotta, hogy meleg, a sportvilág számos érintettje és több közszereplő biztosította őt támogatásáról.

A korábbi válogatott csapattárs, Arne Friedrich az elsők között üdvözölte Hitzlsperger coming outját
(Fotó: Actioin Images – archív)

 

Angela Merkel német kancellár és Uli Hoeness, a Bayern München elnöke 2012 szeptemberében szexuális orientációjuk felvállalására biztatta a németországi meleg labdarúgókat. Hoeness akkor azt mondta, csak idő kérdése, hogy egy-egy profi futballista nyíltan vállalja homoszexualitását. Az Arsenal német válogatott támadója, Lukas Podolski a Twitteren üdvözölte az első, nagy visszhangot kiváltó coming outot: „Tisztelet Thomas Hitzlsperger bátor és helyes döntéséért. Nagyon fontos jelet ad ezzel a coming outtal” – írta Poldi.

TOVÁBBI BIZTATÓ ÜZENETEK

John Amaechi, az első korábbi NBA-játékos, aki felvállalta másságát: Gratulálok Thomas Hitzlspergernek, üdv a klubban!

Gary Lineker, korábbi angol válogatott játékos, a BBC műsorvezetője: Gratulálok Thomas Hitzlspergernek a bátorságáért, a „coming outért”, ami az első a Premier League labdarúgóinak történetében!

Joey Barton, a QPR balhéiról ismert labdarúgója: Thomas Hitzlsperger nagy bátorságról tett tanúbizonyságot ma. Szomorú idők azok, amikor az embernek meg kell várnia a visszavonulást választott szakmájában, hogy úgy érezze, csupán az alapján ítélik meg, amit letett az asztalra. Szégyen számunkra és a társadalmunk számára!

David Cameron, brit miniszterelnök, a Konzervatív Párt vezetője: Mint Aston Villa-szurkoló, mindig is szerettem Thomas Hitzlsperger játékát – de mától még jobban imádom őt. Bátor és fontos lépés!

A korábbi válogatott társ mellett a sportvilág rengeteg szereplője kiállt Hitzlsperger mellett, a támogatók névsorát gyakorlatilag lehetetlenség felsorolni, az alábbiakban csak néhány egy rövid bejegyzés, nyilatkozat következik.

„Büszke vagyok rád, Thomas! Nagyszerű döntés, véleményem szerint a megfelelő időben!” – írta Arne Friedrich, aki Podolskihoz hasonlóan ugyancsak Hitzlsperger válogatottbeli csapattársa volt.


„Végre egy futballista, akinek volt bátorsága a szexuális beállítottságát a közvélemény elé tárni!” – mondta Theo Zwanziger, a Német Labdarúgó-szövetség korábbi elnöke, míg a Bundesliga első embere, Reinhard Rauball közleményt adott ki.

„Thomas Hitzlsperger döntése – még ha az aktív pályafutása után is –, hogy az első prominens futballista legyen, aki felvállalja a homoszexualitását, óriási és bátor lépés, és bizonyosan a homofóbia elleni harc erősödéséhez vezet” – olvasható az írásban.


A német kancellár, Angela Merkel szóvivője, Steffen Seibert révén ugyancsak támogatásáról biztosította a korábbi Eb-ezüstérmes középpályást. „Nagyszerű, hogy beszélt egy számára fontos dologról. Olyan országban kellene élnünk, ahol senkinek sem szabadna aggódni a mássága felvállalása és az ebből fakadó intolerancia miatt. Ítéljük meg az alapján a futballistákat, hogy milyen értékek mentén cselekedtek a pályán és azon kívül, és úgy vélem, Thomas Hitlsperger jól vizsgázott mindkét esetben” – nyilatkozta Steffen Seibert.

 

2023.01.27 19:28:03

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A magyar válogatott játékos a svábok ellen ismét villogott.

2023.01.24 17:50:38

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Szoboszlai Dominik 71 percet kapott, Willi Orbán végig a pályán volt a parádézó Lipcsében.

2023.01.23 12:38:53

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy megdőljön a 2000-es évek rekordja a német labdarúgó-bajnokságban.

2023.01.20 17:36:05

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A lipcsei csapat egy pontot otthon tartott a rekordbajnok ellen.

2023.01.12 10:50:45

Német labdarúgás nemzetisport.hu

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2023 Megjött a harmadik játékos az Ajaxból, a csatárkérdésben a kulcsszó a fél év.