Bundesliga: magyar öngól, majd magyar gól a Hoffenheim–Freiburgon – videó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.08.19. 17:30
null
Sallai Roland gólöröme (Fotó: Getty Images)
Eseménydús hajrát hozott a Hoffenheim–Freiburg mérkőzés első félideje a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 1. fordulójának szombati játéknapján: a 39. percben Szalai Attila lábáról a saját kapujába pattant a labda, a ráadásban Sallai Roland egy kipattanóból kétgólosra növelte a Freiburg előnyét. A Freiburg végül 2–1-re megnyerte a mérkőzést. A szombat délutáni programban a Willi Orbánnal felálló Lepizig 3–2-re kikapott Leverkusenben, a Stuttgart 5–0-ra kiütötte a Bochumot, az Augsburg és a Mönchengladbach nyolcgólos meccsen ikszelt egymással, míg a Wolfsburg kétgólos hazai sikerrel indította a bajnokságot.

HOFFENHEIM–FREIBURG 1–2

A kiegyenlített első félidő első gólját a hazaiak szerezték, de lesről, így 0–0-val fordultak a csapatok a játékrész hajrájára, amelyben előbb Christian Günter bal oldali beadása a német Bundesligában most debütáló Szalai Attila lábáról a saját kapujába pattant, majd néhány perccel később Sallai Roland egy kipattanóból estében lőtt a hálóba. Utóbbi gólt videózták, mert az akciót a jobb oldalról indító Sallai erőszakos betörésekor az őt megállítani igyekvő Szalai elesett, a hazaiak szabálytalanságot reklamáltak, de a VAR-ozás után érvényben maradt a gól.

Szalai Attilát a szünetben lecserélték, így már csak kívülről örülhetett annak, hogy a második félidő elején Ozan Kabak egy kapu előtti kavarodás végén közeli lövéssel szépített. Hiába azonban az igyekezet, az egyenlítés már nem jött össze a hazaiaknak. Sallai a 84. percbeli lecseréléséig volt a pályán.

39. PERC: SZALAI ATTILA ÖNGÓLJA

45+3. PERC: SALLAI ROLAND GÓLJA

LEVERKUSEN–LEIPZIG 3–2

A súlyos sérülésből gyógyuló kapus, Gulácsi Péter távollétében csak egy magyar válogatott játékos, Willi Orbán kapott helyet a Leipzig kezdő tizenegyében. A csapatkapitány végig is játszotta a mérkőzést, amely nem hozott pontot csapatának: a Leverkusen a 35. percben már két góllal vezetett, a Leipzig onnantól futott az eredmény után. Kis szerencsével összejöhetett volna a pontszerzés, de a 74. percben Lois Openda – aki nem sokkal korábban szerzett egy gólt – közvetlen közelről az üres kapu helyett a kapufára bombázott. VIDEÓ ITT!

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK

A dán Jonas Wind nagyszerűen kezdte az idényt, kétszer is a kapuba talált – a Wolfsburgnak legutóbb 2012-ben volt nyitányon duplázó labdarúgója.

A Stuttgartban ketten is dupláztak, Silas Katompa Mvumpaa hajrában néhány perc alatt talált be kétszer a Bochumnak, majd a hajrá kezdetén a leshatárról jó ütemben kiugró Serhou Guirassy is meglőtte a második gólját.

És egy duplázónak köszönhette a Mönchengladbach is, hogy végül ponttal tér haza az őrült forgatókönyvű augsburgi mérkőzésről. A vendégek kétszer is kétgólos előnyben voltak, csakhogy az Augsburg nagyon elkapta a fonalat, a 76. percre fordított! A 97. percben aztán Tomás Cvancara másodszor is betalált, ezúttal tizenegyesből, pontot mentve a vendég fekete-fehér-zöldeknek…

NÉMET BUNDESLIGA
1. FORDULÓ, szombati mérkőzések
Hoffenheim–Freiburg 1–2
(Kabak 50., ill. Szalai A. 39. – öngól, Sallai 45+3.)
Bayer Leverkusen–RB Leipzig 3–2 (J. Frimpong 24., Tah 35., Wirtz 64., ill. Dani Olmo 39., Openda 71.)
Augsburg–Mönchengladbach 4–4
(Rexhbecaj 29., Bauer 41., S. Michel 45+7. – 11-esből, R. Vargas 76., ill. Itakura 13., Cvancara 27., 90+7. – a másodikat 11-esből, Ngoumou 37.)
VfB Stuttgart–Bochum 5–0 (Guirassy 18., 77., Zagadou 38., Katompa Mvumpa 60., 67.)
Wolfsburg–Heidenheim 2–0 (Wind 6., 27.)
Később
Borussia Dortmund–1. FC Köln 1–0 (Malen 88.)

VASÁRNAP
15.30: Union Berlin–Mainz (Tv: Arena4)
17.30: Eintracht Frankfurt–Darmstadt (Tv: Arena4)

Pénteken játszották
Werder Bremen–Bayern München 0–4
(L. Sané 4., 90+1., Kane 74., Tel 90+5.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik