Hertha: bizonytalan Dárdai jövője a klubnál – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.14. 15:07
Dárdai Pál (Fotó: Getty Images)
Egyelőre kérdéses, hogy a következő idényben is Dárdai Pál lesz-e a német másodosztályú Hertha BSC vezetőedzője – írja a Kicker.

A fővárosi együttes ugyanis nem szerepel valami jól a bajnokság második felében, s nyolc meccsen csak kilenc pontot gyűjtött össze, így a korábbi hetedik helyről visszacsúszott a 11. pozícióba, hét pontra van a már rájátszást érő harmadik helyezett Hamburgtól. Noha egyesek az azonnali edzőváltást vizionálták, a német sportlap szerint a klubvezetés erről hallani sem akart, még úgy sem, hogy a tavaly a klubba beszálló amerikai befektetők (777 Partners) képviselője, Johannes Spors kritikusan beszélt Dárdai munkásságáról.

A 47 éves magyar szakember csapata formahanyatlását azzal magyarázta, hogy csak 12-13 minőségi játékos van a keretben, ezzel szemben sokan úgy vélekednek, hogy Dárdai egyszerűen képtelen kihozni a maximumot a rendelkezésre álló játékosokból. Dárdai az idény során többször hangsúlyozta, hogy ez egy ún. átmeneti idény, tehát nem kellene elvárás legyen az azonnali visszajutás az élvonalba – ezzel szemben a klub számára (gazdasági szempontból) létfontosságú, hogy ismét hozzáférjen a Bundesligás szerepléssel járó tévés jogdíjakhoz.

Egy biztos: Dárdai Pál és két másodedzője (Bódog Tamás és Admir Hamzagics), valamint a kapusedző Andreas Menger szerződése is lejár az idény végén, s jelen állás szerint semmi nem garantálja azt, hogy a magyar szakember a következő évadban is megkapja a bizalmat a klubtól.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik