„Fekete hete” után hosszabbításban javított a Borussia Dortmund

Vágólapra másolva!
2008.09.24. 21:34
Nem született különösebb meglepetés a labdarúgó Német Kupa szerda kora esti mérkőzésein: a Hamburger SV simán győzte le a szintén élvonalbeli Bochumot, a Wolfsburg idegenben hetet lőtt az Oberneulandnak, Offenbachban nyert a Karlsruhe, hazai pályán a Wehen. A Borussia Dortmund (Hajnal Tamással a kezdőben) és a Hertha BSC hosszabbításba torkolló párharcát végül a BVB nyerte meg, némi kárpótlást nyújtva szurkolóinak az előző „fekete hétért”.
Hajnalék a hosszabbításban döntöttek a Hertha ellen – igaz, akkor már a lecserélt irányító nélkül...
Fotó: Reuters
Hajnalék a hosszabbításban döntöttek a Hertha ellen – igaz, akkor már a lecserélt irányító nélkül...
Hajnalék a hosszabbításban döntöttek a Hertha ellen – igaz, akkor már a lecserélt irányító nélkül...
Fotó: Reuters
Hajnalék a hosszabbításban döntöttek a Hertha ellen – igaz, akkor már a lecserélt irányító nélkül...

Két élvonalbeli párharcot rendeztek a Német Kupa szerdai játéknapjának kora esti mérkőzésein: a Borussia Dortmund pocsék előző hetét igyekezett jóvátenni a Hertha BSC ellen, a Hamburg pedig a hétvégi, Wolfsburg elleni fiaskót akarta feledtetni szurkolóival.

Dortmundban a kezdőben – és kedvenc posztján, irányítóban – kapott helyet Hajnal Tamás, a BVB pedig kitűnően kezdett a Dárdai Pál szolgálatait nélkülöző Hertha ellen. A 7. percben a Valdez elleni szabálytalanságért büntetőt ítélt Weiner játékvezető a Borussiának, Frei pedig magabiztosan a hálóba küldte a tizenegyest.

A berliniek a meglehetősen idegesen játszó Neven Subotic hibája után egyenlítettek: a Dortmund fiatal középhátvédje elvétett egy előreívelést, Pantelic pedig megköszönte az ajándékot, és Weidenfeller fölött a hálóba lőtt.

A két csapat ezután a rendes játékidőben már nem tudta feloldani a patthelyzetet, bár a Hajnalt a 60. percben lecserélő házigazdáknak még a 92. percben is volt ziccerük. A hosszabbításban aztán a 101. percben beállt Klimowicz dzsókernek bizonyult: az argentin csatár becserélése után három minutummal Sahin szabadrúgását továbbította a hálóba, eldöntve ezzel a meccset.

Hamburgban a kikötővárosiak simán intézték el a Bochumot, bár Petricnek a 9. percben szerzett gólja után sok helyzetet elpuskáztak. Végül a horvát csatár „keretes szerkezetbe” zárta a meccset, és a 90. percben Olic passza után eldöntötte a továbbjutást.

A jó formában játszó Wolfsburg hetet rúgott idegenben a volt Honvéd-légiós Adewunmit alkalmazó Oberneulandnak, a Karlsruhe helyzeteit higgadtan kihasználva nyert az Offenbach otthonában, míg a Wehen König góljának köszönhetően jutott tovább az Aachen ellen.

NÉMET KUPA

2. FORDULÓ
Borussia Dortmund–Hertha BSC 2–1 h.u. (Frei 7.–11-es, Klimowicz 104., ill. Pantelic 22.)
Bayern Müchen–Nürnberg 2–0 (Klose 7., Borowski 69.)
Carl Zeiss Jena–FSV Frankfurt 1–0 (Petersen 25.)
Freiburg–Hoffenheim 3–1 (Schwaab 68., Türker 83., Idrissou 89., ill. Salihovic 36.)
VfB Stuttgart–Bielefeld 2–0 (Cacau 17., Marica 65.)
Oberneuland–Wolfsburg 0–7 (Dzeko 15., 20., 57., 75., Schäfer 26., Dejagah 67., Francisco 89.)
Hamburger SV–VfL Bochum 2–0 (Petric 9., 90.)
Kickers Offenbach–Karlsruhe 0–2 (Iasvili 45., Porcello 58.)
Wehen–Alemania Aachen 1–0 (König 72.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik