Fiola: A mostani válogatott csapatként rendkívül erős; A korábbi FTC-légiós szerint 3–0-s német sikerrel kezdődik az Eb

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.06.13. 23:13

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:

 

„A mostani válogatott csapatként rendkívül erős” – mondta Fiola Attila a magyar labdarúgó-válogatott németországi médiaközpontjában, amikor arról kérdeztük, miben más a mostani csapat, mint 2016-os és a 2021-es. A fehérvári futballista beszélt arról is, hogy rendkívül nehéz hetek állnak mögötte, több sérüléssel küzdött ebben az idényben. Felépült, de május elsején eltört a kulcscsontja, s csak harmadikán tudták megműteni. Az orvosok azt mondták, ugrott az Eb-je, hat-nyolc hét kihagyás vár rá, ő azonban nem adta fel, nem akarta ezt elfogadni.

Interjút adott lapunknak a 44 éves Philipp Bönig, a Ferencváros egykori német balhátvédje. A bajor főváros melletti Erdingben élő korábbi labdarúgó lapunknak 3–0-s német sikert jósolt a skótok elleni Eb-csoportmeccsen. Összességében legalább hét pontot remél a csoportkörtől, és ha már a kieséses szakaszba bejut a nationalelf, akkor Bönig szerint meg is nyeri az Európa-bajnokságot! A magyar együttest a lehetséges meglepetéscsapatok közt említette.

Pascal Jansen veszi át a Szpartak Moszkvához egy hónapja aláíró Dejan Sztankovics helyét a Ferencvárosnál. A holland-angol kettős állampolgárságú szakember a hollandiai Zaandamban nőtt fel, ott is kezdett el futballozni, s mielőtt az AZ vezetőedzője lett, a PSV akadémiáját vezette. Pascal Jansent, aki pályaedzőt és erőnléti edzőt hoz magával az Üllői útra, odahaza Hollandiában rendkívül nyugodt embernek tartják. Erwin Koeman, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya Eindhovenből ismeri őt, ezért megkértük, jellemezze honfitársát és kollégáját.

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik