Videó: a világ legidősebb profija 48 évesen fejelt gólt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.06. 17:27
Minden tiszteletünk a japán másodosztályú labdarúgó–bajnokságban szereplő Jokohama FC játékosáé, Miura Kazujosié. Az őszülő hajú csatárlegenda 48 évesen még mindig a profik között szerepel, ezzel a világ legidősebb játékosa. És nem elégszik meg annyival, hogy pályára lép: a Jubilo Ivata elleni bajnoki 14. percében parádés fejes góllal szerzett vezetést csapatának. A találatot követően pedig következhetett a védjegyévé vált tánc.

A Jokohama drukkerei azonbana 30. (!) felnőttszezonját taposó Miura gólja ellenére sem ünnepelhettek három pontot, a vendégek ugyanis 2–0-ról megfordították a találkozót.

Miura hosszú pályafutása alattmegfordult Dél-Amerikában és Európában is. 1993-ban Ázsia legjobb játékosának választották meg, kétszer is a japán liga legértékesebb labdarúgója lett. A japán válogatottban 1990 és 2000 között 89 alkalommal lépett pályára, és 55 gólt szerzett; csak az 1997-es esztendőben 18-szor volt eredményes. Jelenlegi csapatát 2005 óta erősíti a 48. születésnapját február 26-án ünneplő Miura, aki találatával rekordot döntött: a szigetország labdarúgásának legidősebb gólszerzője lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik