Sepsi OSK: kupagyőzelem után, bajnoki rajt előtt

CSINTA SAMUCSINTA SAMU
Vágólapra másolva!
2022.07.13. 21:18
null
Fotók: Fekete Lehel
Piknikhangulatú kupabemutató és készülődés a bajnoki rajtra: ez volt az új idényre Szuperkupa-győzelemmel hangoló Sepsi OSK és szurkolói szerdai programja.

Nem győznek betelni csapatuk közelmúltbeli sikereivel a Sepsi OSK szurkolói. A Diószegi László klubelnök által meghirdetett szerda esti kupabemutatóra is több mint ezren sereglettek össze az együttes új otthona, a tavaly októberben felavatott Sepsi Aréna előtti parkolóban. Az eseményen néhány perc erejéig megjelentek a pénteki craiovai bajnoki rajtra való elutazás előtti utolsó edzést épp csak befejező együttes tagjai is, akik nevében Bogdan Mitrea csapatkapitány megígérte, hogy a jövőben is igyekeznek hasonló ütemben gyarapítani a fiatal klub trófeagyűjteményét.

A nap során tartott idénynyitó sajtótájékoztató keretében a klub elnöke higgadtságra intette a bajnoki címről álmodozókat, és a felsőházi rájátszásba, azaz a bajnokság első hat csapata közé kerülést jelölte meg a kezdődő idény elsődleges célkitűzéseként.

„Ha ebből dobogós helyezés lenne, azt elképesztő bravúrnak tekinteném” – mondta Diószegi, aki egyúttal bejelentette a bármelyik középpályás pozícióban bevethető argentin Jonathan Rodríguez szerződtetését. A korábban a Kolozsvári CFR-nél és a Dinamo Bucuresti-nél szereplő játékossal elvileg kiegészült a Sepsi OSK bajnoki kerete.

Hadnagy Attila klubigazgató mindenekelőtt a klubvezetőknek gratulált Cristiano Bergodi szerződtetéséhez, akinek sepsiszentgyörgyi tevékenysége a klub eddigi legnagyobb sikereihez vezetett. Az olasz mester önmagának is gratulált, hogy elfogadta a háromszékiek hívását, hiszen remek körülmények között dolgozhat, megvalósíthatja szakmai elképzeléseit, és az eredmények sem késlekedtek.

A Szuperkupa-győzteseket ünnepelték

A kupabemutatást követően mindenki igyekezett fotózkodni a Szuperkupával. Sokan a craiovai mérkőzésre utazás részleteit tervezgették, a többség azonban máris a július 21-i UEFA-Konferencialiga meccsre hangolt, az Olimpija Ljubljana–Differdange párosítás győztese elleni, második körbeli találkozóra összejöhet a Sepsi Aréna történetének első telt háza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik