V. GY. 2021.02.15 16:40 Frissítve: 2021.02.15 19:14

Panathinaikosz: Tudjuk, nagy örömet szereztünk szurkolóinknak – Bölöni

Alig négy hónapja nevezték ki Bölöni Lászlót a görög élvonalban szereplő Panathinaikosz vezetőedzőjének, s a jelek szerint csodát tett a rendkívül rosszul rajtoló csapattal. Tizennyolc bajnoki mérkőzésből tizenkettőt nyert meg a nagy múltú együttes, háromszor játszott döntetlent, és háromszor kapott ki.

Bölöni László a jelek szerint csodát tett a rendkívül rosszul rajtoló Panathinaikosszal (Fotó: AFP, archív)

 

Vasárnap este a nagy rivális Olympiakosz Pireuszt fogadták a csak „ketrecnek” becézett stadionjukban – csak a pandémia idején játszanak benne, különben az Olimpiai Stadiont bérlik –, és hatalmas csatában 2–1-re nyertek. Olyan ez a görögöknél, mint nálunk a Ferencváros–Újpest rangadó, nem véletlen, hogy a hétfői görög lapok címlapon számolnak be a Panathinaikosz diadaláról, kiemelve, hogy Bölöni László tanítványai megszakították a pireusziak veretlenségi sorozatát, ami egyébként nem ismeretlen szituáció az Olympiakosznál, hiszen 1966-ban Bukovi Márton edzősködése idején megesett, hogy zsinórban 12 meccsen nem találtak legyőzőre.

 
Elismerés: Bölöni László életműdíjat kapott Romániában

Már a hatodik percben vezetést szereztek a hazaiak, s bár nagy fölényben futballoztak a vendégek, a 73. percben Younousse Sankharé révén növelte előnyét a Pana, s ugyan a hajrában szépített az Olympiakosz, nem bírt az olykor önfeláldozóan védekező hazaiak ellen. Végül három és fél év után nyert újra az ősi ellenfél ellen a Panathinaikosz, ezért aztán érthetően nagy volt a boldogság a hazai öltözőben. Még az elnök, Nikosz Patérasz is együtt örült a játékosokkal.

„Köszönettel tartozom valamennyi labdarúgónak – mondta megkeresésünkre Bölöni László.Azoknak is, akik a csak a kispadon kaptak helyet, s azoknak, akik a keretbe sem kerültek be, mert mindenki sokat tett a győzelemért, a nem mindennapi találkozóra való felkészülés során. Egyébként minden úgy történt, ahogyan elterveztük, a játékosok tökéletesen betartották az általam és segítőim – köztük Kuznyecov Szergej – által kidolgozott taktikát. Végig koncentráltan, hatalmas lelkesedéssel futballoztak, ennek köszönhető a siker. Tudjuk nagy örömet szereztünk szurkolóinknak, akik a stadionon kívülről görögtüzeket gyújtva hálálták meg a győzelmet.”

A kezdeti bukdácsolás után Bölöni László irányításával újra emelkedő pályára került az athéni együttes, amely az 5. helyről várhatja a következő fordulót.

2021.11.27 14:03:07

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

A dunaszerdahelyi csapat a győzelmével közelebb kapaszkodott a dobogóhoz.

2021.11.26 18:20:04

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

1998-ban hazai közönség előtt vezette világbajnoki címig a francia labdarúgó-válogatottat.

2021.11.26 23:00:02

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. A korábbi válogatott csatár profi karrierje során egy-egy mérkőzésen a védők darálójában teljesített kocogva, sprintelve, felugorva, megindulva körülbelül hét kilométert (feltéve, hogy végig a pályán volt), s ha ezt az adatot vesszük alapul, akkor az Athén–Spárta–Athén futása során zsinórban hetven egykori meccspenzumát tudta le 95 óra leforgása alatt.

2021.11.26 20:36:05

Minden más foci CS. B.

Dróth Zoltán a kispadon kezdett, de a 29. percben azért vállalt egy gólt.

2021.11.26 14:51:20

Minden más foci CS. M.

Kleinheisler László kezdett, csapata a 88. percben fordított, majd a hosszabbításban is betalált.