V. GY. 2021.02.15 16:40 Frissítve: 2021.02.15 19:14

Panathinaikosz: Tudjuk, nagy örömet szereztünk szurkolóinknak – Bölöni

Alig négy hónapja nevezték ki Bölöni Lászlót a görög élvonalban szereplő Panathinaikosz vezetőedzőjének, s a jelek szerint csodát tett a rendkívül rosszul rajtoló csapattal. Tizennyolc bajnoki mérkőzésből tizenkettőt nyert meg a nagy múltú együttes, háromszor játszott döntetlent, és háromszor kapott ki.

Bölöni László a jelek szerint csodát tett a rendkívül rosszul rajtoló Panathinaikosszal (Fotó: AFP, archív)

 

Vasárnap este a nagy rivális Olympiakosz Pireuszt fogadták a csak „ketrecnek” becézett stadionjukban – csak a pandémia idején játszanak benne, különben az Olimpiai Stadiont bérlik –, és hatalmas csatában 2–1-re nyertek. Olyan ez a görögöknél, mint nálunk a Ferencváros–Újpest rangadó, nem véletlen, hogy a hétfői görög lapok címlapon számolnak be a Panathinaikosz diadaláról, kiemelve, hogy Bölöni László tanítványai megszakították a pireusziak veretlenségi sorozatát, ami egyébként nem ismeretlen szituáció az Olympiakosznál, hiszen 1966-ban Bukovi Márton edzősködése idején megesett, hogy zsinórban 12 meccsen nem találtak legyőzőre.

 
Elismerés: Bölöni László életműdíjat kapott Romániában

Már a hatodik percben vezetést szereztek a hazaiak, s bár nagy fölényben futballoztak a vendégek, a 73. percben Younousse Sankharé révén növelte előnyét a Pana, s ugyan a hajrában szépített az Olympiakosz, nem bírt az olykor önfeláldozóan védekező hazaiak ellen. Végül három és fél év után nyert újra az ősi ellenfél ellen a Panathinaikosz, ezért aztán érthetően nagy volt a boldogság a hazai öltözőben. Még az elnök, Nikosz Patérasz is együtt örült a játékosokkal.

„Köszönettel tartozom valamennyi labdarúgónak – mondta megkeresésünkre Bölöni László.Azoknak is, akik a csak a kispadon kaptak helyet, s azoknak, akik a keretbe sem kerültek be, mert mindenki sokat tett a győzelemért, a nem mindennapi találkozóra való felkészülés során. Egyébként minden úgy történt, ahogyan elterveztük, a játékosok tökéletesen betartották az általam és segítőim – köztük Kuznyecov Szergej – által kidolgozott taktikát. Végig koncentráltan, hatalmas lelkesedéssel futballoztak, ennek köszönhető a siker. Tudjuk nagy örömet szereztünk szurkolóinknak, akik a stadionon kívülről görögtüzeket gyújtva hálálták meg a győzelmet.”

A kezdeti bukdácsolás után Bölöni László irányításával újra emelkedő pályára került az athéni együttes, amely az 5. helyről várhatja a következő fordulót.

2021.03.01 06:37:49

Minden más foci BOBORY BALÁZS

„Szezononként legalább három-négy itt nevelkedő srác lesz első osztályú játékos. Ez jó arány.”

2021.02.28 10:38:29

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

Megtört a szentgyörgyiek hat mérkőzés óta tartó döntetlensorozata, kettő egyre nyertek Vasvariék.

2021.02.28 08:30:15

Minden más foci Sz. M./D. Á.

Gazdagok és szépek, sok esetben pedig a partnereiket is túlszárnyalják, ha üzletről van szó.

2021.02.27 09:02:07

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Igaz, most a TSC sem volt eredményes, így egy ponttal térhet haza a Metalactól, a következő ellenfél a Crvena zvezda.

2021.02.27 13:04:31

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)

Az alsóházban tanyázó nagymihályiak jól tartották magukat, de a vereséget nem kerülhették el.