NL: Mbappé pontot mentett a franciáknak; kikaptak a dánok

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.06.10. 22:45
null
Kylian Mbappéra bőven jutott őrizet, de így is szerzett egy gólt (Fotó: AFP)
Franciaország továbbra is nyeretlen a labdarúgó Nemzetek Ligája mostani kiírásában: a címvédő „kékek” 1–1-es döntetlenre végeztek Ausztriával péntek este Bécsben. A csoport koppenhágai mérkőzésén Horvátország 1–0-ra legyőzte az eddig hibátlan dánokat.

 

AUSZTRIA–FRANCIAORSZÁG 1–1

Az osztrákok ezúttal is bátran alkalmazták a letámadást, és az első félidő hajrájában egy ilyenből szerezték meg a vezető gólt: a 37. percben Schlager szerzett labdát, Arnautovichoz játszott, ő a mellette robogó Lainerhez passzolt, akinek beadásából – a francia védelem asszisztálása végig kitartott – Andreas Weimann közelről a kapuba lőtt. A GÓL ITT!

Korábban a franciáknak is volt gólszerzési lehetőségük – Benzema fejesét a fekvő Pentz nagy bravúrral védte –, de a „kékek” a második játékrészre pörögtek fel igazán. Más kérdés, hogy támadásépítésben kapkodtak, sokat hibáztak, helyzetig sokáig nem jutottak el. Aztán két csereember csak-csak összehozta az egyenlítő gólt: Nkunku pazar indításával Kylian Mbappé kilépett, és ballal a jobb felső sarokba bombázott. A GÓL ITT!

A végjátékban a nagy fölénybe kerülő vendégek akár a győztes gólt is bepasszírozhatták volna, látványos adogatás végén Mbappé már csak a kapussal állt szemben, lövése Pentzről a lécre pattant. Nem sokkal később az osztrák kapus Guendouzi fejesénél is fontosat védett.

DÁNIA–HORVÁTORSZÁG 0–1

A dánok kezdtek jobban, Maehle éles szögből gyorsan megzörgette az oldalhálót. A horvátok ellentámadásokra spekuláltak, de nem sok lehetőségük nyílt ilyeneket építeni, igaz, a hazaiak sem tudták helyzetekre váltani a több labdabirtoklást. Az első félidő hajrájáig kellett várni az első igazi kapustesztre, Cornelius távoli lövésénél Livakovic átment a vizsgán.

A második játékrészre bejött Modric is, a horvátok játéka összeszedettebbé, támadóbbá vált, és a 69. percben jött a gól is: egy kisszöglet után Brozovic játszott középre, és Mario Pasalic terelte a lepattanó labdát a hazaiak kapujába. A GÓL ITT!

A dánok rohamoztak az egyenlítésért, Wind egyszer be is talált a horvátok kapujába, de ahogyan az első félidő hajrájában Maehle góljánál, ezúttal is emelkedett a partjelzői zászló – valóban les volt. Dánia két győzelem után elveszítette veretlenségét, de így is vezeti a csoportot.

NEMZETEK LIGÁJA
3. FORDULÓ
A-LIGA
1. CSOPORT
AUSZTRIA–FRANCIAORSZÁG 1–1 (1–0)
Bécs,
Ernst Happel Stadion. Vezette: Szidiropulosz (görög)
AUSZTRIA: Pentz – Lainer (Lazaro, 54.), Trauner, Alaba (Danso, 69.), Wöber – Laimer, X. Schlager, Seiwald, Sabitzer – Weimann (Onisiwo, 64.), Arnautovic (Gregoritsch, 64.). Szövetségi kapitány: Ralf Rangnick
FRANCIAORSZÁG: Lloris – Pavard, Saliba, Konaté, T. Hernandez – Diaby, Kamara, Tchouameni (Guendouzi, 63.), Coman (Nkunku, 79.) – Benzema, Griezmann (Mbappé, 63.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Gólszerző: Weimann (37.), ill. Mbappé (83.)

DÁNIA–HORVÁTORSZÁG 0–1 (0–0)
Koppenhága,
Parken Stadion. Vezette: Frankowski (lengyel)
DÁNIA: K. Schmeichel – Wass (Kristensen, 61.), Andersen, Christensen, Maehle – Höjbjerg, Eriksen, Damsgaard (Braithwaite, 62.), Delaney – Skov Olsen (Y. Poulsen, 83.; Skov, 90.), Cornelius (Wind, 61.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand
HORVÁTORSZÁG: Livakovic – Vrsaljko (Stanisic, a szünetben), Erlic, Sutalo, Juranovic – Jakic (Kovacic, a szünetben), Brozovic – Ivanusec (Modric, a szünetben), Pasalic, Orsic (Vlasic, 58.) – Kramaric (Budimir, 77.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
Gólszerző: Pasalic (69.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Dánia 3 2 1 4–3 +1 6
2. Ausztria 3 1 1 1 5–3 +2 4
3. Horvátország 3 1 1 1 2–4 –2 4
4. Franciaország 3 2 1 3–4 –1 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik